BAKA JELA PODELILA RECEPT ZA STARINSKI KOLAČ SA MAKOM KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Brzo i lako se sprema, a ukus OBEĆAVA
Kolač, Foto: Bakina kuhinja

topi se u ustima

BAKA JELA PODELILA RECEPT ZA STARINSKI KOLAČ SA MAKOM KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Brzo i lako se sprema, a ukus OBEĆAVA

Služiti kad se potpuno ohladi

Objavljeno:

Davno ovaj kolač sam probala kod moje komšinice, zapisala ga na novini od tad je uvek u mojoj rerni.

Potrebno je:

3 jaja

150 gr šećera

Kolač
foto: Jelajelena Petrović

200 gr brašna

1 prašak za pecivo

2 jogurta od 180 ml

100 gr suvog groždja potopljenog u rum

2 kašike džema ili krema

100 gr maka

1 / 5 Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo.

Ubaciti jogurt,suvo groždje i mak. Sve dobro izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom pa sipati pola testa. Nabacati.

dzem po kašičicu svuda po testu i prekriti ostatkom testa. Poravnati. Peći na 200 stepeni C 20 minuta pa smanjiti na 160stepeni i peći ukupno 50 minuta da lepo zarumeni.

Pečen kolač posuti prah šećerom ili preliti rastopljenom čokoladom. Seći potpuno ohladjen.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.