IZNENADIĆETE SE ŠTA SVE ISKUSNI KONOBARI PRIMETE NA GOSTIMA: Ovakvu radnu psihologiju malo ko ima
Konobar, Foto: Kurir, Nemanja Nikolić

svaka čast

IZNENADIĆETE SE ŠTA SVE ISKUSNI KONOBARI PRIMETE NA GOSTIMA: Ovakvu radnu psihologiju malo ko ima

Konobari imaju svoj način sklanjanja prljavog posuđa, pa je mnogo bolje da sve ostavimo onako kako stoji na stolu

Objavljeno:

Mnoge sitnice koje iskusno oko konobara vidi, govore o ličnosti gosta restorana lli kafića. Konobari kod gostiju primećuju mnogo toga. – Kad prvi put priđete stolu, primetite ruke u telefonu… osim ako gost ne drži telefon! Ljude koji sede bez telefona doživljavate kao stvarne, sa stvarnom, intimnom vezom, bilo da su prijatelji ili par – kaže Morgan Tejlor, viši konobar.

Dodaje kako je to vrsta ljudi i s kojima konobari vole da razgovaraju, da nešto prokomentarišu.

– Bilo da to rezultira velikim napojnicom ili ne, to je mnogo lepše nego posluživati ljude koji ne dižu glavu od mobilnog telefona – dodao je on.

Konobari takođe posmatraju kako se roditelji odnose prema svojoj deci i supružnicima.

Konobar
foto: Profimedia

– Tokom godina susretao sam se s mnogo različitih vrsta ljudi, a najdraže su mi uvek bile porodice sa decom. Budući da sam dete u srcu, volim da igram igre i da komuniciram sa detetom dok se brinem o porodici- kaže Džejkob Koen, konobar sa deset godina iskustva.

On je otkrio i da danas roditelji najčšće ignorišu decu.Vode ih u restoran ili kafić sa sobom i onda im daju da igraju ugrice na telefonu.

Ako je reč o restoranu, konobari će svakako gledati tražite li mesto sami ili ćete njima prepustiti da rade svoj posao.

Često odlučimo da sami pronađemo mesto u restoranu ako vidimo da je konobar zauzet, ali u restoranima često imaju raspored stolova ili sedenja, pa je bolja opcija da pričekamo konobara koji će nas odvesti do našeg mesta.

Slično je i kad gost odluči da pomogne konobaru tako što sklanja prljave tanjire ili šolje.

Ljudi misle da prave uslugu konobaru, ali zapravo je potpuno suprotno. Konobari imaju svoj način sklanjanja prljavog posuđa, pa je mnogo bolje da sve ostavimo onako kako stoji na stolu.

Ako konobar izgleda umorno ili ako je trenutno zauzet, desert ili drugo predjelo ne tražite od drugog konobara.

Tako samo možete izazvati zbunjujuću situaciju prilikom plaćanja računa i delovati nevaspitano.

Umesto toga, zamolite drugog konobara da pozove vašeg, odnosno onog koji vas je prvi poslužio.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srpski portal/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.