recept
PUSLICA ROLAT KOJI SE TOPI U USTIMA: Zasladite se uz BRZU POSLASTICU kojoj niko ne odoljeva
Jedna kora ispečena u plehu od rerne podloga je za neiscrpne mogućnosti!
A ako vam se prijelo nešto slatko, imamo pravi recept za vas.
Naime, reč je o jednostavnom rolatu koji ćete da obožavate!
Potrebno je:
- belanca 30 g
- šećer u prahu 180 g
- vanil šećer ½ kesice
- skrobno brašno 10 g
- limuntus prstohvat
- umućena slatka pavlaka 200 g
- oceđene višnje 250 g
ZA PREMAZIVANJE:
- pavlaka za kuvanje 100 ml
- bela čokolada 100 g
Kako pripremiti:
Pleh dimenzija 30 x 40 cm obložite papirom za pečenje i papir nauljite kako se kora ne bi zalepila. Mikserom mutite belanca na srednjoj brzini, pa kad smesa postane penasta, dodajte limuntus i vanilin-šećer. Nastavite sa mućenjem većom brzinom i lagano dodajte šećer u prahu, kašiku po kašiku. Kad se smesa zgusne i postane svilenkasta, dodajte gustin i opet kratko izmiksajte.
Špatulom rasporedite smesu i dobro poravnajte, pa pecite oko 25 minuta na 180 stepeni, da kora dobije lepu svetlobraonkastu boju. Gotovu koru izvadite sa papirom i prevrnite je na drugi papir. Dok se kora hladi, umutite šlag i njime premažite ohlađenu koru. Rasporedite višnje, uvijte rolat i stavite ga u frižider. Od pavlake i čokolade napravite ganaš, ohladite ga i špricem dekorišite rolat pre serviranja.
Bonus video:
(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!