pažnja
NAPRAVITE NAJUKUSNIJU PILETINU SA KROMPIROM ZA DANAŠNJI RUČAK: Recept koji MORATE DA ZAPIŠETE, topi se u ustima
Piletina sa prženim krompirima u romesko sosu je posebna upravo zbog ovog umaka koji se pravi od pečene paprike i badema, što će dati potpuno novi ukus pilentini sa prženim krompirima
Piletina sa prženim krompirima u romesko sosu je obrok kome ćete teško da odolite. Može da bude i deo nedeljnog ručka, ali i da posluži kao jača večera. Možda ćete želeti da napravite i laganu "puter" piletinu u paradajz sosu.
Piletina sa toplim romesko sosom, punim ukusa i slatke dubine orašastih plodova će da vam da energiju za ceo dan. Evo kako da napravite piletinu sa prženim krompirima u romesko sosu!
Sastojci:
500 g mladog krompira
50 g blanširanih badema
200 g oceđenih pečenih crvenih paprika u tegli1 čen belog luka, zgnječen
½ kašike čeri sirćeta
1 kašičica dimljene paprike
2 kašike punomasnog mleka
2 fileta pilećih prsa
2 kašike maslinovog ulja
100 g kelja ili spanaća, iseckanog
Recept za piletinu sa prženim krompirima u romesko sosu
Prokuvajte krompir
Za piletinu u sa prženim krompirima u romesko sosu stavite posudu sa slanom vodom da provri. Ubacite mladi krompir i kuvajte 12 minuta, ali da ne omekša potpuno. Ocedite i ostavite sa strane, rezervišite šolju vode za kuvanje.
Napravite sos
U međuvremenu, stavite veliki tiganj na srednje jaku vatru, a zatim pržite bademe nekoliko minuta dok ne zamiriše. Stavite bademe u mali procesor za hranu ili blender i pulsirajte da se ravnomerno seckaju. Dodajte oceđene paprike, beli luk, sirće, papriku i mleko i umutite u gust sos. Začiniti i ostaviti na stranu.
Pržite meso i krompir
Stavite pileća prsa između 2 komada papira za pečenje i istresite ih oklagijom, dok ne budu debljine oko 3 cm, a zatim začinite. Krompir isecite deblje, a zatim zagrejte polovinu ulja u istom tiganju u kojem ste tostirali bademe. Pržite 10-15 minuta dok ne postanu zlatne i hrskave. Dodajte zelje u tiganj za poslednjih nekoliko minuta kuvanja.
Prodinstajte i servirajte
Dok se krompir kuva, zagrejte preostalo ulje u drugom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i kuvajte 2-3 minuta sa svake strane dok ne porumeni. Sipajte mešavinu crvene paprike plus dovoljno rezervisane vode za kuvanje krompira da napravite gust sos. Nežno mešajte oko 5 minuta, dok se piletina ne skuva i dok se sos malo ne zgusne. Začinite i poslužite sa dinstanim krompirom i zelenišem. Uživajte u piletini sa prženim krompirima u romesko sosu.
Bonus video:
(Espreso/Novosti Magazin/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!