EVO KAKO SU NAŠE BAKE PRIPREMALE NAMA OMILJENU POSLASTICU: Jedan sastojak će vas vratiti u detinjstvo iz momenta
Foto: Printscreen Youtube

nema boljeg

EVO KAKO SU NAŠE BAKE PRIPREMALE NAMA OMILJENU POSLASTICU: Jedan sastojak će vas vratiti u detinjstvo iz momenta

Griz je bila jedna od omiljenih poslastica većine dece

Objavljeno:

Generacije koje su na njemu odrastale i danas ga rado spremaju. Postoje razne modifikacije ovog jela, ali jedna od omiljenih je sa vanilom i cimetom.

Ova starinska poslastica ne izlazi iz mode, a evo kako da je jednostavno spremite čak i ako nemate iskustva u kuhinji.

Srećna republika donosi vam recept za griz koji ćete obožavati.

Sastojci:

  • 500 ml mleka
  • 50 g pšeničnog griza
  • 35 g šećera ( oko dve ravne kašike, ili po ukusu )
  • 1 kašika vanilla paste ili 1 kesica vanilinog šećera
  • po ukusu cimet

Priprema:

U šerpicu staviti mleko,šećer i vanilu i pustiti da provri. Kad je mleko provri, sipati, u tankom mlazu već pripremljen griz i mešati sa žicom za mućenje, da nemate grudvica i kuvati dok vam se ne zgusne, oko 5 minuta. Kad se zgusnulo, skloniti sa ringle, sipati u činijice i ostaviti da se ohladi. Ohlađeno posuti sa malo cimeta i poslužiti.

Griz se često koristi za pripremu kaša, kolača, hleba i mnogih drugih jela. U mnogim kuhinjama širom sveta, griz je osnovni sastojak za pripremu raznih poslastica i jela. Prilikom pripreme kaša ili kolača, važno je da se griz pravilno skuva. Takođe, može se koristiti kao zamena za brašno u receptima za pečenje kako bi se postigla posebna tekstura i ukus.

BONUS VIDEO

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso/srecnarepublika/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.