RUSKA KUVARICA OTKRILA KAKO SE NAJISPRAVNIJE SEČE ČAJAN KOBASICA: Ceo život to radimo pogrešno - ovo je genijalno
Ilustracija, Foto: Profimedia

saznajte

RUSKA KUVARICA OTKRILA KAKO SE NAJISPRAVNIJE SEČE ČAJAN KOBASICA: Ceo život to radimo pogrešno - ovo je genijalno

Čajna kobasica, koju imamo u ponudi brojni prehrambenih prodavnica, svrstava se u takozvane suve kobasice

Objavljeno:

Postoje brojne dileme o njoj, ali je činjica da mnogi vole da je jedu. Bilo kako bilo, kod čajne kobasice je važan i način na koji je sečete, ističe ruska kuvarica Julija Arhipova. Ona je objasnila zašto bi uvek trebalo da je sečete pod uglom od 35-40 stepeni.

Takav način sečenja je uveden zbog tehnoloških razloga. Kada se meso podvrgne toplotnoj obradi, njegova struktura se menja, postaje gušće i čvršće. Ukoliko čajnu sečete ravno, verovatno osećate jači otpor nego kad to uradite pod uglom. Sečenje ukoso je znatno lakše, ali i estetski lepše, ističe kuvarica.

Postoji još jedan razlog zbog kojeg je bolje da to radite ukoso. Ako čajnu sečete pod uglom, dobićete veće komade. Kuvarica je navela jedan primer - ako sečete ravno, za sendvič će vam biti potrebno pet do šest komada čajne, a ukoliko to radite dijagonalno, biće vam dovoljno dva do tri da pokrijete celu površinu sendviča.

A da li ste znali zašto se zove čajna kobasica?

Naziv "čajna kobasica" nije nastao u srpskom jeziku, već je bukvalan prevod nemačke reči "teewurst". U pitanju je kobasica nastala u gradu Rigenvaldu, na obali Baltika, koji se danas nalazi u Poljskoj, i to još u 19. veku. Kobasica "teewurst" pravljena je od svinjskog mesa i čvrstog masnog tkiva svinja, a potom je stavljana u tanka svinjska creva, koja se potom koristila za sendviče.

BONUS VIDEO

01:57

ČUVENI KUVAR RAŠA IZ MAJKI I SNAJKI U IME KURIRA PODRŽAO NEDELJU DOJENJA! Obezbeđena donacija za GAK Narodni front

(Espreso/mondo/T.V./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.