UUH, KAKaV UKUS!
STARI RECEPT ZA NAJSOČNIJI ČOKOLADNI KOLAČ SA SLATKOM PAVLAKOM: Domaćice ga godinama prave - pravo čokoladno ludilo
Ljubitelji čokoladnih kolača biće oduševljeni ovim receptom
Mekani biskvit natopljenim raskošnim čokoladnim filom, pa posut kakaom je poslastica kojoj niko neće odolite. Ovaj čokoladni kolač mogu svi da naprave, a kombinacija sastojaka je pun pogodak. Ako su vam se najavli gosti ili prijatelji, obavezno ih počastite ukusnim desertom.
Sastojci:
30 g čokolade
50 g putera
2 jajeta
95 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
70 ml mleka
20 ml vode
70 g brašna za kolače
30 g kakaoa
5 g praška za pecivo
Za fil:
130 ml slatke pavlake
50 g čokolade
1 kašika šećera
Recept za čokoladni kolač sa slatkom pavlakom:
Napravite koru
Penasto umutite žumanca sa kašikom šećera, pa u tu smesu sipajte mleko, vodu i vanilu. Sve lepo sjedinite, pa u smesu dodajte čokoladu koju ste otopili sa puterom. Na kraju dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i kakaom, pa špatulom lagano promešajte. Belanca umutite, pa dodajte preostali šećer (70 g) i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte u smesu sa žumancima i lagano sjedinite.
Pecite kolač
Dobijenu smesu sipajte u kalup koji ste obložili pek papirom, pa poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 30-35 minuta.
Napravite ganaš
Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom (30 ml), a ostatak (100 ml) umutite sa šećerom. U umućenu slatku pavlaku dodajte ganaš i lagano promešajte. Premažite preko kolača i pospite kakaom. Isecite na kocke kada se ohladi
BONUS VIDEO
(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!