NAPRAVITE UKUSNE MEKIKE BEZ KVASCA: Azijska kuhinja OTKRIVA dobro čuvanu TAJNU kako da budu MEKANE
Mekike, Foto: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak

RECEPT

NAPRAVITE UKUSNE MEKIKE BEZ KVASCA: Azijska kuhinja OTKRIVA dobro čuvanu TAJNU kako da budu MEKANE

Naučite da pravite mekike kao Azijati. Mekane su i ukusne, a možete da ih služite sa omiljenim namazima

Objavljeno:

Mekike i uštipci se u Srbiji često spremaju za doručak ili večeru. Lako se spremaju, a mogu da se služe sa slatkim ili slanim namazima. Ako želite da napravite nešto drugačije, predlažemo vam azijski recept za mekike bez kvasca koje će vam se sigurno dopasti. Priprema je malo duža, ali vrede svakog truda.

Sastojci:

350 g brašna

10 kesica praška za pecivo

1 kašičica sode bikarbone

Mekike
foto: Printscreen/Youtube/Vinastar Channel

230 ml hladnog mleka

2 ravne kašičice soli

1 kašika ulja

Azijski recept za mekike bez kvasca:

Umesite testo

U posudi pomešajte prosejano brašno, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Promešajte, pa postepeno sipajte mleko i ulje. Umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji 40 minuta. Zatim premesite testo, umotajte u providnu foliju i ostavite da odstoji preko noći u frižideru.

Oblikujte mekike

Razvucite testo oklagijom, pa isecite trake. Uzmite jednu traki i po sredini je pritisnite štapićem za ražnjić koji ste malo nakvasili. Preko te stavite još jednu traku i ponovite postupak, tj. nakvašenim štapićem za ražnjić pritisnite po sredini.

Pržite mekike

Tako uradite sa svima trakama od testa, pa pržite mekike u zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.