sjajno
RUSKA PROFESIONALNA KUVARICA OTKRILA KAKO NAJBRŽE DA SKUVATE CVEKLU: Najvažniji je ODNOS vode i ulja
Super saveti profesionalne ruske kuvarice za kuvanje cvekle u tiganju
Cvekla spada u zdravo povrće i ako je redovno jedete pomoći ćete svom organizmu. Kuvanje neće uništiti njena korisna svojstva, ali će vam biti potrebno mnogo vremena da omekša.
Umesto kuvanja u šerpi, predlažemo vam da cveklu skuvate u tiganju. A pročitajte i kako da čuvate cveklu preko zime.
Ruska kuvarica, Julija Arhipova, otkrila je kako da skuvate cveklu u tiganju, a od nje možete da napravite salatu. Oljušitite cveklu, pa iseckajte na manje kockice. U tiganj sipajte 3 kašike ulja i dodajte seckanu cveklu.
Promešajte i ostavite 5 minuta, pa sipajte 6-7 kašika vode. Poklopite i kuvajte. Kada se na poklopcu pojave kapljive vode, kuvajte još 5 minuta, pa sklonite sa šporeta. Ohladite u tiganju, ali poklopac ne skidajte.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!