POGLEDAJTE!
SVI PIPAJU HLEB DA BI VIDELI KAKVOG JE KVALITETA, A PEKARI VAM OVU STVAR NIKAD NEĆE REĆI: Možete znati uz 1 caku
Pipanje hleba je uobičajeno u Srbiji
Uz ovaj vodič ćete prepoznati šest najvažnijih karakteristika koje svaka odlična vekna hleba ima
Ne morate da radite u pekari da biste znali da proverite kvalitet hleba kao pravi pekar.
KORA
Hleb bez lepe hrskave kore nije vredan vašeg vremena. Kora dobrog hleba ima više nijansi, od zlatnosmeđe do svetlozlatne.
VAZDUŠASTA TEKSTURA
U svežem hlebu treba da tražite mehure vazduha različitih veličina.
SJAJNA UNUTRAŠNJOST
Kvalitetan hleb ima blago sjajnu unutrašnju površinu. Pored toga, vratiće se u prvobitan položaj kada ga pritisnete.
AROMA
Dobar hleb osim ukusa ima i miris koji treba da se oseti i pre nego što ga zagrizemo.
IZGLED
Dobar spoljašnji izgled ili glazura jedan je od pokazatelja kvaliteta. Forma, oblik, volumen, glazura… sve to čini hleb kvalitetnim.
LAKOĆA NAREZIVANJA
Narezivanje je skoro kao umetnost, pa ako želite rustikalan hleb, pustićete da se on sam otvori.
Bonus video
(Espreso/Informer/Prenela D.Č.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!