recept
STARA KUVARICA OTKRILA NIKAD LAKŠI RECEPT ZA KUVANI PROSO SA POVRĆEM: Sprema se toliko LAKO, da ćete ostati U ŠOKU
Mnogi ovu žitaricu ne koriste u ishranu jer ne znaju kako da je pripreme. Lako je, sve što treba da uradite je da proso skuvate u malo vode..
Proso je žitarica koja se veoma lako vari, bogata je mnogim hranljivim materijama, pa je idealna za početak dana, naročito u kombinaciji sa semenkama i koštunjavim plodovima.
SASTOJCI:
- 1 crni luk
- 1 veca sargarepa
- 1 paprika
- 80-100 g proso
- 100 g sampinjona
- so, biber i suvi zacin
NAČIN PRIPREMA:
Proso se kuva slično kao pirinač. Možete ga samo proprati u vodi pre kuvanja ili ga potopiti preko noći. Stavite u šerpu šolju prosa i 3 šolje vode. Ostavi se da voda počne da ključa pa se smanji temperatura i kuva još 15 min. Može se dodati i malo soli.
Nakon što skuvate proso, na tiganj staviti ulje ili maslac. Upržiti luk dok ne porumeni, dodati sargarepu i papriku koju ste prethodno isekli na sitne stapiće. Kada se to proprži dodajte šampinjone i njih przite jedno 2 minuta. Na samom kraju dodati proso i sve to mešati par minuta.
Za vrlo kratko vreme imaćete ovaj savršeni ručak na vašem stolu. Umesto šampinjona možete staviti i piletinu ili svinjetinu. Takođe, varijacija povrća je poželjna. Kako vam jelo ne bi dosadilo svaki put pripremite sa nekim drugim povrćem.
BONUS VIDEO:
(Espreso/ I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!