STARA KUVARICA OTKRILA NIKAD LAKŠI RECEPT ZA KUVANI PROSO SA POVRĆEM: Sprema se toliko LAKO, da ćete ostati U ŠOKU
Proso sa povrćem, Foto: printscreen/ youtube/ Radolina recepti jela bez mesa i saveti

recept

STARA KUVARICA OTKRILA NIKAD LAKŠI RECEPT ZA KUVANI PROSO SA POVRĆEM: Sprema se toliko LAKO, da ćete ostati U ŠOKU

Mnogi ovu žitaricu ne koriste u ishranu jer ne znaju kako da je pripreme. Lako je, sve što treba da uradite je da proso skuvate u malo vode..

Objavljeno:

Proso je žitarica koja se veoma lako vari, bogata je mnogim hranljivim materijama, pa je idealna za početak dana, naročito u kombinaciji sa semenkama i koštunjavim plodovima.

SASTOJCI:

  • 1 crni luk
  • 1 veca sargarepa
  • 1 paprika
  • 80-100 g proso
  • 100 g sampinjona
  • so, biber i suvi zacin

NAČIN PRIPREMA:

Proso se kuva slično kao pirinač. Možete ga samo proprati u vodi pre kuvanja ili ga potopiti preko noći. Stavite u šerpu šolju prosa i 3 šolje vode. Ostavi se da voda počne da ključa pa se smanji temperatura i kuva još 15 min. Može se dodati i malo soli.

Nakon što skuvate proso, na tiganj staviti ulje ili maslac. Upržiti luk dok ne porumeni, dodati sargarepu i papriku koju ste prethodno isekli na sitne stapiće. Kada se to proprži dodajte šampinjone i njih przite jedno 2 minuta. Na samom kraju dodati proso i sve to mešati par minuta.

Za vrlo kratko vreme imaćete ovaj savršeni ručak na vašem stolu. Umesto šampinjona možete staviti i piletinu ili svinjetinu. Takođe, varijacija povrća je poželjna. Kako vam jelo ne bi dosadilo svaki put pripremite sa nekim drugim povrćem.

BONUS VIDEO:

00:31

Dragan Đilas psuje u Skupštini Srbije

(Espreso/ I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.