recept
TORTA SA SLANINOM I POVRĆEM KOJA ĆE VAS "OBORITI SA NOGU": Brzinski DORUČAK koji je gotov za 20 minuta
Torta sa slaninom i povrćem koja će vas oduševiti
Možda vam je glavna asocijacija na “tart” slatka, ali – ovog puta donosimo vam recept za slanu verziju sa slaninicom I povrćem kao sjajan “smuti pa prospi” slani doručak.
Takođe, imate dovoljno prostora za improvizaciju sa svojim omiljenim namirnicama – a recept uvek možete da promenite i u zavisnosti od onoga što imate u frižideru, napominje City magazin.
Sastojci
- 150 g luka,
- 2 čena belog luka,
- 50 g dimljene slanine,
- 150 g tikvica,
- 100 g šargarepe,
- 50 g sira,
- 60 g brašna,
- 1/2 kašičice praška za pecivo,
- 1/2 dl ulja,
- 3 jaja,
- so, biber.
Pročitajte još:
Nutricionistkinja Milka Raičević objasnila šta tačno treba da dodate u svoj omiljeni doručak da biste ga učinili boljim i zdravijim
Priprema
Slaninu ispecite na tiganju bez dodatka masnoće. U jednu činiju stavite luk, beli luk, tikvice, šargarepu i slaninu. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, jaja, sir, ulje, so i biber. Sve dobro izmešajte kašikom.
Okrugli kalup prečnika 22 cm premažite sa maslacem i pospite brašnom. Ulijte smesu, poravnajte je i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 – 35 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Nova.rs/Prenosi M.M)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!