U RECEPT ZA TRADICIONALNU BAKLAVU DODAJTE JOŠ I OVO I GLEDAJTE ČUDA: Šuškaće bolje od bilo čega, Srpkinje NE ZNAJU
Tako šuška kad se zagrize da se topi u ustima, Foto: Jelajelena Petrović

recept

U RECEPT ZA TRADICIONALNU BAKLAVU DODAJTE JOŠ I OVO I GLEDAJTE ČUDA: Šuškaće bolje od bilo čega, Srpkinje NE ZNAJU

Vrhunska baklava sa keksom i orasima. Tako šuška kad se zagrize da se topi u ustima. Poludećete za njiom, ukus kao kod najboljih poslastičara.

Objavljeno:

Ovo je vrlo lak recept za pripremu baklave koji će vas naterati da je stalno spremate. Vaši gosti će je toliko jesti, da nećete moći da napravite dovoljnu količinu.

Potrebno je:

  • tanke kore
  • 3 jaja
  • 30 ml ulja
  • 200 gr keksa
  • 150 gr mle oraha
  • 50 ml jogurta
  • 1 linum
  • 1 vanilin šećer
  • 400 ml vode

Priprema:

U šerpu sipati 400 gr šećera dodati vodu i sećer limun kao i vanilin šećer i kuvati 5-6 minuta i napraviti sirup. Ohladiti.

U činiju žicom umutiti jaja dodati šećer po želji dodati pola ulja, jogurt keks i ml orahe i sve izjednačiti.

Tajna je u jogurtu koji je jedan od glavnih sastojaka
Tajna je u jogurtu koji je jedan od glavnih sastojakafoto: Jelajelena Petrović

Koru raširiti, premazati uljem pa dodati drugu koru i nju premazati a u dno dodati fila i rasporediti po širini i uviti u rolnicu.

Rolnice se brzo i lako uvijaju da ćete se začudi
Rolnice se brzo i lako uvijaju da ćete se začudifoto: Jelejelena Petrović

Redjati u podmazan pleh. Poseći na manje rolnice po želji i premazati uljem.

Na kraju pripreme vaš rezultat biće ova savršena baklava
Na kraju pripreme vaš rezultat biće ova savršena baklavafoto: Jelajelena Petrović

Peći na 200 stepeni C 30-40 minuta da lepo porumeni. Preliti sa sirupom i ostaviti da upije i ohladi. Vrhunska tako šuška kad se zagrize topi se.

Uživajte!!!

BONUS VIDEO:

13:32

BRZE VESTI 24.01.2024

(Espreso I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.