EVO KAKO SE U RESTORANIMA ČUVA DASKA ZA SECKANJE: Samo ovako je jedino ispravno i BEZBEDNO - domaćice ovo ne znaju
Daska, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

savet zlata vredan

EVO KAKO SE U RESTORANIMA ČUVA DASKA ZA SECKANJE: Samo ovako je jedino ispravno i BEZBEDNO - domaćice ovo ne znaju

Neophodna je za sečenje mesa, ribe, voća i povrća, hleba

Objavljeno:

Skoro da se ne može zamisliti priprema bilo kojeg jela bez korišćenja daske za seckanje. Baš zbog čestog korišćenja potrebno je da se redovno održava. Međutim, često se samo provuče brzinski kroz vodu ili prebriše i vrati na mesto do sledeće upotrebe. Ali to nije ni higijenski minimum.

Površina daske golim okom može delovati čisto, ali to ne znači da na njoj nisu ostali tečni ili osušeni ostaci hrane. Znakovi, poput malih pukotina, tvrdokornih mrlja i obojenih delova, upravo su upozorenje jer predstavljaju povoljno okruženje za razvoj gljivica i bakterija koje bi se svakim novim korišćenjem daske prenosile u jela.

Daska za sečenje
foto: Sam Edwards / Caia Image / Profimedia

Zato je poželjno svaki put dasku za seckanje oprati toplom vodom i deterdžentom. Ali, čak i vlaga koja ostaje nakon pranja privlači bakterije. Zbog toga mnogi kuvari u restoranima tu dasku čuvaju u frižideru, pa čak i zamrzivaču. To je delotvorno rešenje, jer će niska temperatura sprečiti razvoj mikroorganizama. Ako želite da sledite njihov primer, ne zaboravite da dasku prethodno istrljate limunovim sokom, koji dezinfikuje i uklanja neprijatne mirise.

BONUS VIDEO

00:11

TIK TOKERKA OTKRILA TRIK ZA ČIŠĆENJE TOSTERA! Mnogi nisu mogli ni da zamisle da je ovako JEDNOSTAVNO, evo u čemu je caka! VIDEO

(Espreso/najzena/Vesna Vukadinović/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.