paŽnja
OVA PITA JE STARIJA OD JUGOSLAVIJE A JELA SE U DOMU SVAKOG SRBINA: Jedne je SRAMOTA da je PRAVE, drugi se NE SEĆAJU
Donosimo vam tradicionalni recept, bićete odušeljeni.
Tradicionalna pita neobičnog imena, danas je zaboravljena, a nekada je bila je jelo bez kog nije mogao da se zamisli ni jedan bitan događaj. Donosimo vam tradicionalni recept, bićete odušeljeni.
Potrebno je
500 g krompira
1 glavica crvenog luka
150 g kajmaka
1 dl mleka
5 supenih kašika brašna
200 ml mleka
50 ml ulja
dva jajeta
dve kašičice soli
jedna kašičica bibera
Priprema:
Prvo ogulite krompir, a potom ga izrendajte. Luk očistite i iseckajte što sitnije. Zatim dodajte sve ostale sastojke i dobro promešajte. Smesu je potrebno izliti u nauljenu tepsiju i peći 20 minuta na 250 stepeni. Nakon što tepsiju izvadite iz rerne, premažite je kajmakom koji ste pomešali sa vrelim mlekom, pa vratite u rernu na još par minuta.
(Espreso/alo trpeza/Ivana Pavlović/Prenela P.V.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!