recept
NAPRAVITE STARI SRPSKI SPECIJALITET OD JAJA I STAROG HLEBA KOJI SU U JUGI TAMANILI: Lizaćete tanjir koliko je DOBRO
Jeftino i ukusno jelo koje će vam se svideti
Od starog hleba mogu se da se naprave brojna slana ili slatka jela. Donosimo vam recept za složenac od hleba, jaja, sira i pečuraka koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.
Ovo jelo izvrsna je ideja za doručak, ručak ili večeru.
Sastojci:
10 jaja
½ kg (starog) hleba
400 grama šampinjona
400 grama svežeg spanaća
200 ml mleka
150 grama narendanog topivog sira
1 manji luk
1 kašičica senfa
so i biber po želji
malo maslinovog ulja
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
2. Hleb isecite na jednake kocke veličine oko jednog centimetra.
3. U većem tiganju na malo maslinovog ulja propržite pečurke i luk koje ste prethodno očistili i isekli. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta na srednje jakoj temperaturi.
4. U velikoj činiji istucite jaja, pomešajte ih s mlekom, kockicama hleba, pečurkama, lukom, svežim spanaćem i polovinom narendanog sira. Posolite, pobiberite i dodajte senf. Sve dobro izmešajte.
5. Smesu prebacite u namašćeni pleh za pečenje. Preko pospite ostatak narendanog sira.
6. Pleh prekrijte aluminijskom folijom i stavite da se peče oko pola sata. Pred kraj pečenja uklonite foliju kako bi sir na vrhu dobio zlatnosmeđu boju.
7. Poslužite sa salatom po želji.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Stil/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!