DOMAĆA CVET POGAČA JE IDEALNA ZA SVETOG JOVANA: U testo dodajte dva nova SASTOJKA i gledajte šta se DEŠAVA (VIDEO)
Cvetna pogača ukusna i fina, Foto: printscreen/youtube/Dobriana Dimova

RECEPT

DOMAĆA CVET POGAČA JE IDEALNA ZA SVETOG JOVANA: U testo dodajte dva nova SASTOJKA i gledajte šta se DEŠAVA (VIDEO)

Kad jedom čujete ovaj recept prepisaćete ga svim prijateljima, slasno i ukusno

Objavljeno:

Novopečene domaćice uglavnom izbegavaju da mese testo i peku pogače, jer im priprama deluje komplikovano, ali ne mora tako da bude.

Danas postoje recepti za pogače koje predivno izgledaju, a koje ne zahtevaju preterane pekarske sposobnosti.

Ako volite domaću pogaču, želite da napravite nešto wow za Svetog Jovana onda je naš predlog recept za najlepšu cvet pogaču.

U testo se dodaju 2 sastojka koja će pomoći da vam ona uspe, a to su jogurt koji pogaču čini mekšom i sirće koji pomaže da testo brže nadođe.

Sastojci:

  • 42 g kvasca
  • 500 ml mleka
  • 2-3 kašike jogurta
  • 4 jajeta
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika šećera
  • 5 kašika ulja
  • 1 kašika sirćeta
  • 100 g putera
  • oko 1,2 kg brašna

Recept za domaću cvet pogaču:

Korak 1

Umesite testo

U posudu sipajte toplo mleko i šećer, pa izdrobite kvasac. Ostavite da naraste nekih 10 minuta, pa kada se aktivira sipajte jogurt, 2 jajeta i 2 belanceta, ulje i sirće.

Lepo sjedinite, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Umesite testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih 2 sata.

Obliovanje cvetne pogače
Obliovanje cvetne pogačefoto: printscreen/youtube/Dobriana Dimova

Korak 2

Oblikujte pogaču

Podelite testo na 6 delova (od po 190 g) i na pobrašnjenoj površini razvucite u tanji krug. Premažite istopljenim puterom i ređajte krugove od testa jedan na drugi i svaki premažite istopljenim puterom.

Zatim ponovo razvucite u krug. Isecite krug na 16 troglova. Prvo isečete 4 velika, pa ta 4 isecite na po 2 i onda ta 2 isečete još jednom na2 jednaka. Urolajte svaki trougao. Poređajte u tepsiju obloženu pek papirom.

Korak 3

Ostavite da pogača nadođe

Pokrijte pogaču providnom folijom i ostavite da nadođe još nekih pola sata. Premažite umućenim žumancima.

Korak 4

Pecite pogaču

Zatim pogaču pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40-50 minuta. Gotovu pogaču premažite istopljenim puterom.

BONUS VIDEO:

06:15

ŽESTOKA RASPRAVA U EMISIJI UŽIVO! Lakić: Kažu nije GENOCID, a ubili 25.000 civila! Obradović: NASELI STE NA HAMASOVU PROPAGANDU

(Espreso/Recepti za sve/Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.