OVA BELA KISELA ČORBA "LEČI" TELO I DUŠU: Okrepiće vas bolje od ičega, doktori PREPORUČE prvo nju pa OSTALO
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

paŽnja

OVA BELA KISELA ČORBA "LEČI" TELO I DUŠU: Okrepiće vas bolje od ičega, doktori PREPORUČE prvo nju pa OSTALO

Na kraju dodajte sok od limuna i sve dobro promešajte

Objavljeno:

Sigurno vam se danas ne ulazi u kuhinju, ali tek da imate u vidu da je kisela čorbica 1. januara super stvar – lagani saveznik organizma, imuniteta, ali i mamurluka. Krepi telo i dušu.

Sastojci:

oko 250 g junetine

oko 250 g piletine

2 glavice crnog luka

2 šargarepe

1 veza zeleni

180 g kisele pavlake

svež peršun

2 lovorova lista

2 žumanceta

1 kašika brašna

1 limun

so

biber u zrnu

Priprema

Iseckajte luk i prodinstajte ga na ulju da bude staklast. Prelijte ga s pola šoljice vode i čekajte da voda ispari.

Kada voda ispari, ponovo sipajte pola šolje vode i pustite da ispari. Na ovaj način luk neće plivati po čorbi. Potom u luk dodajte naseckano meso i propržite ga. Kada je meso gotovo dodajte krupnije isečenu šargarepu i peršun, celer i paštrnak.

Kada je povrće prodinstano, premestite sve u lonac ili ako ste dinstali u loncu ostaviti tu i dodajte biber u zrnu, lovorov list, pa nalitijte vodom da pokrije sadržaj lonca. Posolite po ukusu i kuvajte neka dva sata na umerenoj vatri uz povremeno mešanje.

Po potrebi dolivajte po malo vode. Kada je skuvano, dodajte još vode, začinite ako je potrebno još, dodajte kašiku brašna razmućenu u malo hladne vode. Umutiti viljuškom žumanca, dodajte kiselu pavlaku, sklonite lonac sa ringle i to sipajte u čorbu uz stalno mešanje.

Na kraju dodajte sok od limuna i sve dobro promešajte.

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Zadovoljna/Zorica Antonijević/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.