Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci
recept
OVA VRSTA PASULJA SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Naše DOMAĆICE se opet hvataju samo za njega na pijaci
Ova vrsta pasulja se vraća na velika vrata, naše domaćice ga opet samo kupuju
Objavljeno:
12:28h
U svakoj srpskoj kuhinji, pasulj i prebranac su tradicionalna jela koja su se pripremala generacijama unazad. Ali, sada vam donosimo osvežavajući pristup ovom omiljenom obroku. Da, možete unaprediti ukus ovih jela sa samo jednim sastojkom - pivom.
Ovaj "pijani prebranac" možete uživati čak i tokom posta ako izostavite slaninu.
Sastojci:
- 1 kašika slatke paprike
- 1 kašičica bibera
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 kašičice origana
- 1/4 kašičice tucane ili ljute crvene paprike
- 1 flaša piva
- slanina
- 1/2 šolje smeđeg šećera
- 1/3 šolje jabukovog sirćeta
- 1 šolja salsa sosa (može ljuti paradajz sos)
- 600 g pasulja
- 1 crni luk
- 1 ljuta papričica
- 2 kašike senfa
Priprema:
- U šerpu sipajte šećer, sirće i salsa sos.
- Mešajte dok se šećer ne otopi, pa dodajte pasulj koji ste prethodno oprali.
- Zatim dodajte sekcani crni luk, ljutu papričicu, senf, slatku papriku, so, biber, beli luk u prahu, origano i tucanu ili ljutu mlevenu papriku.
- Sipajte pivo i kuvajte dok sve dok ne omekša.
- Sipajte smesu u tepsiju i preko stavite šnite slanine i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat i po vremena.
Bonus video:
(Espreso/Novosti magazin/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!