OVA VRSTA PASULJA SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Naše DOMAĆICE se opet hvataju samo za njega na pijaci
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

recept

OVA VRSTA PASULJA SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Naše DOMAĆICE se opet hvataju samo za njega na pijaci

Ova vrsta pasulja se vraća na velika vrata, naše domaćice ga opet samo kupuju

Objavljeno: 12:28h

U svakoj srpskoj kuhinji, pasulj i prebranac su tradicionalna jela koja su se pripremala generacijama unazad. Ali, sada vam donosimo osvežavajući pristup ovom omiljenom obroku. Da, možete unaprediti ukus ovih jela sa samo jednim sastojkom - pivom.

Ovaj "pijani prebranac" možete uživati čak i tokom posta ako izostavite slaninu.

Sastojci:

  • 1 kašika slatke paprike
  • 1 kašičica bibera
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice origana
  • 1/4 kašičice tucane ili ljute crvene paprike
  • 1 flaša piva
  • slanina
  • 1/2 šolje smeđeg šećera
  • 1/3 šolje jabukovog sirćeta
  • 1 šolja salsa sosa (može ljuti paradajz sos)
  • 600 g pasulja
  • 1 crni luk
  • 1 ljuta papričica
  • 2 kašike senfa
Pasulj, Zaprška
foto: Printscreen/Youtube/ lunatube

Priprema:

  1. U šerpu sipajte šećer, sirće i salsa sos.
  2. Mešajte dok se šećer ne otopi, pa dodajte pasulj koji ste prethodno oprali.
  3. Zatim dodajte sekcani crni luk, ljutu papričicu, senf, slatku papriku, so, biber, beli luk u prahu, origano i tucanu ili ljutu mlevenu papriku.
  4. Sipajte pivo i kuvajte dok sve dok ne omekša.
  5. Sipajte smesu u tepsiju i preko stavite šnite slanine i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat i po vremena.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Novosti magazin/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.