recept
OVAJ SASTOJAK DOMAĆICE DODAJU U KREM PIRE DA BI BIO BOGOVSKI UKUSAN: Malo koja bi SMELA PRIZNATI evo u čemu je CAKA
Ovaj jednostavan recept za krompir sa pavlakom i kačkavaljem može biti odličan prilog uz razna glavna jela, a sigurno će obradovati i najprobirljivije gurmane svojim ukusom i kremastom teksturom.
Krompir, omiljeno povrće mnogih, može se pripremiti na različite načine. Jedan od ukusnih načina pripreme krompira je i kao prilog uz jela sa pavlakom i kačkavaljem. Evo kako da napravite ovaj jednostavan, a ukusan obrok.
Evo kako da vam ukus za sočan pire-krompir sa neutralnom pavlakom za kuvanje ispadne savršeno.
Sastojci:
- 450 g krompira
- 50 g maslaca
- 130 ml pavlake za kuvanje
- so
- biber
- 100 g kačkavalja
Priprema:
Prvo je potrebno da oljuštite krompir i da ga stavite u šerpu. Prelijte ga vodom i posolite, pa ostavite da se kuva. Kada krompir omekša, izvadite ga iz vode i izgnječite viljuškom. U tiganju istopite maslac, a zatim dodajte pavlaku za kuvanje. Ostavite da provri, pa skinite sa vatre.
Dodajte izgnječeni krompir u preliv od pavlake, a zatim umešajte kačkavalj koji ste prethodno izrendali. Na kraju, posolite i pobiberite po ukusu. Ovaj jednostavan recept za krompir sa pavlakom i kačkavaljem može biti odličan prilog uz razna glavna jela, a sigurno će obradovati i najprobirljivije gurmane svojim ukusom i kremastom teksturom.
BONUS VIDEO:
(Espreso/SrećnaRepublika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!