recept
NAPRAVITE SLANI TART I UŽIVAJTE U NAJUKUSNIJEM DORUČKU DO SADA: Potrebno je samo PAR NAMIRNICA i vrlo MALO VREMENA
Uživajte u slanom tartu sa šunkom i sirom
Slani tart sa šunkom i sirom je zakuska kojoj će malo ko odloleti. Ovaj klasik se zapeče u rerni očas posla, a dobijate hrskavu šunku i sir koji se razvlači. Dopašće vam se i lažna pica sa belim lukom, isprobajte, brzo se pravi. Slani tart sa šunkom i sirom ima ukus koji ostaje na vašim nepcima, a pravi se ovako!
Sastojci:
200 g šunke
50 g kačkavalja
1 pakovanje lisnatog testa
4 jaja
200 g grčkog jogurta
50 g pavlake
So i biber
Recept za slani tart:
Zagrejte rernu na 180C, šunku i kačkavalj isecite na kockice:
Za slani tart sa šunkom i sirom prvo razvaljajte list lisnatog testa i isecite u obliku kruga tako da stane u okrugli kalup za tortu. Zapamtite da testo treba u potpunosti da pokrije stranice kalupa. Držite testo u frižideru nakon što obložite kalup, dok ne budete spremni da ga upotrebite za slani tart.
Napravite preliv:
Pomešajte jaja, jogurt i pavlaku u činiji. Dobro promešajte i začinite solju i biberom. Prekrijte lisnato testo šunkom, a preko toga stavite sir. Završite sipanjem preliva preko šunke i sira. Pecite slani tart 30 minuta na najnižoj rešetki u rerni. Pustite da se tart ohladi najmanje 10 minuta pre nego što ga isečete na kriške i poslužite. Uživajte u slanom tartu sa šunkom i sirom!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!