OVA BELA KISELA ČORBA OKREPLJUJE BOLJE OD BILO KOJE SUPE: Vole je svi Srbi, posle nje LEKOVI vam neće trebati
Bela čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

PAŽNJA

OVA BELA KISELA ČORBA OKREPLJUJE BOLJE OD BILO KOJE SUPE: Vole je svi Srbi, posle nje LEKOVI vam neće trebati

Može se pripremati sa mešanim mesom, mada se najčešće služi kao posebna vrsta teleće čorbe

Objavljeno:

Bela kisela čorba je mnogima omiljeni deo svake slavske ili svatovske trpeze. Okrepljujuća i izdašna, blago kiselog ukusa, ona je zaista jedinstvena.

Može se pripremati sa mešanim mesom, mada se najčešće služi kao posebna vrsta teleće čorbe. U poslednje vreme sve je više zastupljena živinska verzija. Ipak, ono što se ne menja jeste njen jedinstven ukus.

U čemu je tajna ukusne kisele čorbe?

Priprema ove čorbe uopšte nije komplikovana, jedino je važno da ne žurite. Odvojite dovoljno vremena da dobro izdinstate meso – tako će ono biti meko i topiti se u ustima, piše Lepota i Zdravlje. Ako primetite da povrće postaje premekano – izvadite ga i odložite sa strane, dok se kuvanje mesa ne završi. Tako ćete izbeći da se povrće prekuva.

Izuzetno je važno da jaja koja koristite budu friška i zapamtite – čorba koja je jednom začinjena živim jajetom, ne može se ponovo koristiti. Ako ne želite da koristite živa jaja, uvek ih možete zameniti pavlakom za kuvanje pomešanom sa limunovim sokom.

Sastojci:

500 gr meseca, najbolje mešanog

2 glavice crnog luka

šolja graška

1 krompir

veza zeleni

180 g kisele pavlake

svež peršun

2 jajeta

1 limun

so, biber u zrnu

Priprema: Sitno iseći luk, pa ga dinstati na malo masnoće i tihoj vatri Kada luk postane staklast, dodati meso očišćeno od žila i isečeno na sitne kocke. Dinstati meso dok ne porumeni, a potom dodati povrće isečeno na kockice. Začiniti po ukusu. Ako nemate friškog povrća, može se koristiti i smrznuto pakovanje za rusku salatu. Kada meso omekša, naliti vodom do vrha suda i ostaviti na tihoj vatri da se krčka. Kada je čorba gotova, u posebnom susu umutiti jaje, pavlaku i limun. Skloniti čorbu sa vatre, tek malo prohladiti, pa lagano, uz neprestano mešanje dodavati belu smesu. Čorba ne sme biti pretopla da jaje iz mase ne bi počelo da se kuva, ali ne sme biti ni prehladna. Služiti posuto svežim peršunom.

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Najžena/Ana Klikovac/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.