OVAJ KOLAČ JE OBAVEZAN NA STOLU ZA DRUGI DAN BOŽIĆA: Ostaje MEKAN i do DVA DANA,a evo u čemu je CAKA
Ilustracija, Foto: Profimedia

PAŽNJA

OVAJ KOLAČ JE OBAVEZAN NA STOLU ZA DRUGI DAN BOŽIĆA: Ostaje MEKAN i do DVA DANA,a evo u čemu je CAKA

Smese sipajte u špric ili kese za ukrašavanje i ukrasite kolačiće po želji.

Objavljeno: 22:45h

Sastojci

Potrebno je:

1 kesica kvasca

1 kašičica soli

oko 800 g brašna

Za ukrase:

oko 200 g brašna

100 g gustina

po potrebi mlake vode

Priprema

Kvasac razmutiti u malo mlake vode sa malo brašna i ostaviti da nadođe. Zatim ga izručiti u posudu s brašnom i malo soli i mlakom vodom zamesiti meko testo.

Testo staviti tako u posudu, posudu staviti u kesu i uviti u krpu. Ostaviti na toplom da naraste. Kada naraste premesiti i opet pokriveno ostaviti da naraste. Tako još dva puta,da testo bude bas mekano.

Od testa odvojiti jedan deo, napraviti 3 valjda i uplesti u pletenicu. Ostatak testa lepo oblikovati, staviti u tepsiju obloženu papirom. Oko testa staviti kiku. Ukrase praviti od testa bez kvasca, zamesiti mlakom vodom gustin i brašno. Ja sam pravila pšenicu, grožđe, hleb, pogaču i na sredini ružice. :) Kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 C pa posle 20-25 minuta smanjiti na 150C i zavrsiti pečenje. Pečen kolač uviti u krpu i kada se malo progladi staviti na Božićnu trpezu. :-)

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/ Recepti.com /Aleksandra/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.