recept
DANAS SPREMITE SVE ZA SUTRAŠNJU ČESNICU: Baka JELA otkrila svoj RECEPT za BOŽIĆNU POGAČU, evo po čemu je ona ČUVENA
Baka Jela podelila je najjednostavniji recept za bižićnu česnicu
Ovaj recept svaka domaćica mora da ima!
Potrebno je:
- 800 gr brašna
- 30 gr kvasca
- 100 ml vode
- 1 kašićica šecera
- 1 jaje soli malo
- 30 ml ulja
- 300 ml mleka
Priprema:
Izmrviti kvasac dodati šećer u 100 gr šećera. Kad nadodje i zapeni dodati jaje, mleko ulje brašno i so. Zamesitt glatko testo mesiti 5-6 minuta.
Ostaviti da odmori 30 minuta pokriveno. Istresti testo na sto i obraditi malo rukama i iseći mali deo a ostali deo razvući u krug i staviti u okruglu tepsiju 22cm obloženu pek papirom.
Iseći od ostatka testa uzane trake pa i uviti u valjak i uplesti u pletenicu pa prekrstit pletenicom pogasču. Izmedju stavite figurice po želji. Pokriti da malo poraste i premazati žumancetom.
Peći na 200 stepeni 40 minuta pred kraj pokriti folijom da sredina ne izgori Premazite malo maslacom.
Hristos Vaskrese!
Bonus video:
(Espreso/Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!