PAŽNJA
NIKAD NE BISTE POGODILI KOJI ZAČIN SE STAVLJA U DINSTANI KISELI KUPUS DA BI BIO SAVRŠEN: Dovoljan je samo PRSTOHVAT
Ako želite atraktivniju boju, dodajte malo koncentrata paradajza, a za dodatnu neutralizaciju kiselosti dodajte kašičicu šećera.
Šta je zima bez kiselog kupusa, zar ne? A najbolji način da se koristi kiseli kupus - osim u sarmi,i podvarku jeste - dinstanje. Jednostavnim postupkom dinstanja kiselog kupusa dobićete prijatni pikantni prilog za prava hladna zimska jela kao što su masnije pečenje, kobasice i drugo suvo meso, ali isti prilog može poslužiti i kao lep prilog uz nešto lakša jela kao što su piletina i šnicle.
Kada su začini u pitanju, budite kreativni, ali ih uskladite sa ukusom jela uz koje ćete poslužiti svoj dinstani kupus. Ako nemate ideju, lovorov list, peršun, kim, crvena paprika i dimljena paprika su dobre opcije, a možda ćete se iznenaditi kako se samo prstohvat cimeta predivno slaže sa kiselim kupusom. Ako želite atraktivniju boju, dodajte malo koncentrata paradajza, a za dodatnu neutralizaciju kiselosti dodajte kašičicu šećera.
Sastojci:
500 g rendanog kiselog kupusa
50 g slanine
masti ili ulja po potrebi
začini po želji (lovorov list, crvena paprika, kim...)
3-4 suve šljive
1 prstohvat cimeta
1 dl vina
Priprema:
1. Slaninu iseckajte i propržite na umerenoj vatri da postane staklasta i hrskava
2. Ako je kupus previše kiseo, properite ga pod mlazom vode i procedite.
3. Dodajte u posudu sa slaninicom, kratko prodinstajte, te ulijte vino i ubacite seckane suve šjive.
4. Ako koristite lovorov list i kim, dodajte ih sad.
5. Krčkajte oko 20 minuta i probajte.Ako treba, dodajte malo šećeraa zatim i ostatak začina.
6. Kuvajte još 10-20 minuta dok sve ne bude meko izvadite lovorov list i poslužite.
(Espreso/24sedam/V.I./Prenela P.V.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!