raskošna, a lagana
NOVOGODIŠNJA TORTA KOJA SE OBAVEZNO PRAVI 31. DECEMBRA: Osvežavajuća i najlepša - sočan fil sa višnjama
Novogodišnja torta sa sočnim filom sa višnjama se obavezno sprema 31. decembra, a osvežavajuća je i najlepša
Za sutrašnji dan se mnogi već pripremaju, neko se sprema za izlazak, a neki će Novu godinu dočekati kod kuće sa svojim najmilijima i naravno uz dobru hranu.
Neke žene su uveliko spremile najukusniju sarmu, rusku salatu koja je obavezna, razne pite...
Ono što svi jedva čekaju jeste torta. Poslastice su nam uvek omiljene i ne možemo da dočekamo da dođu na red.
Pred vama je sada najlepša novogodišnja torta koja se obavezno sprema tog dana.
Ukusna, lagana, sočna, kremasta...
Jednostavno bolja ne postoji.
Ovo je recept sa sastojcima:
Za koru:
1/2 prašak za pecivo
6 jaja
6 kašika brašna
6 kašika šećera
1 kašika kakaa
4 kašike ulja
100 ml mleka
Za fil:
200 gr šlag kreme umućene sa mlekom ili slatka pavlaka
600 gr višanja
slatke pavlake ili gustina
200-250 gr šećera
2 pudinga od vanile
400 ml soka od višnje
Priprema:
Umutite jaja, šećer, ulje i mleko. Dodajte kakao i brašno i prašak za pecivo pa pecite u velikom, najvećem plehu na 180 stepeni Celzijusa oko 12 minuta.
Koricu isecite na trake.
Napravite fil tako što ćete skuvati višnje i šećer.
Sokom od višanja razblažite puding od vanile pa umutite ga, tj skuvajte sa višnjama.
Umutite slatku pavlaku ili šlag.
Filujete traku korice sa višnjom, zatim urolajte u rolat pa stavite u sredinu kalupa, oko nje umotajte drugu filovanu koricu i sve dok kalup ne bude popunjen sa tortom.
Ukrasite šlagom i višnjama ili rastopljenom čokoladom.
Torta kakvu do sada niste imali prilike da probate.
Bonus video:
(Espreso/Stil/V.M./Prenela: N.J.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!