VODA ZA KAFU NIKAKO NE SME DA PROVRI DVA PUTA: Kada saznate RAZLOG odmah ćete je sklanjati sa ŠPORETA
Ilustracija, Foto: Eliane Haykal / Panthermedia / Profimedia

MORATE ZNATI

VODA ZA KAFU NIKAKO NE SME DA PROVRI DVA PUTA: Kada saznate RAZLOG odmah ćete je sklanjati sa ŠPORETA

Kada u žurbi stavimo vodu za kafu ili čaj često nam se dogodi da se setimo tek kada je skoro sva voda proključala.

Objavljeno:

Većina samo dospe novu vodu u već proključalu i zakuva kafu. Međutim, stručnjaci tvrde da je ova navika izuzetno štetna i da je se moramo što pre rešiti.

Čak i zdravi minerali na ovaj način postaju štetni, što se jasno vidi na primeru kalcijuma koji na ovaj način stvara kamenac. Istraživanja pokazuju da se duplim kuvanjem arsen, nitrati i fluor iz vode povećavaju, što je jako štetno za organizam.

Kafa
foto: Printscreen/Youtube/kuhinjatanja

Svetska zdravstvena organizacija upozorila je da je u takvoj vodi za piće najveća opasnost visoka količina arsena, jer može da dovede do trovanja, problema sa organima za varenje, dijabetesom i kardiovaskularnim bolestima.

Voda koja je dugo vrila sadrži i veliku količinu nitrata koji se, kada se duže vreme izlože visokoj temperaturi, pretvaraju u nitrozamine koji su kancerogeni.

Zato sledeći put kada vam se dogodi da vam voda suviše dugo ključa, ne budite lenji, već sipajte novu vodu kako biste sačuvali zdravlje.

Bonus video:

05:19

MILOŠ JOVANOVIĆ ZA KURIR: Jedna stvar vas UPISUJE U ISTORIJU

(Espreso/Krstarica/A.J./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.