Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
preukusno!
GOSTIMA ZA NIKOLJDAN OBAVEZNO POSLUŽITE POSNE PIHTIJE OD ŠARANA: Ništa im neće bolje OTVORITI APETIT od ovoga
Svi gosti će biti odušecljeni ako im poslužite ove posne pihtije
Objavljeno:
Ovo predjelo morate imati za predjelo za svetog Nikolu
Potrebno je
- 800 g glava i repova od šarana
- 5 kuvanih šargarepa
- 1 limun
- so
Priprema
Ribu skuvajte, odvojte od kostiju i spojite sa seckanom kuvanom šargarepom, svežim peršunom, limunom ili sirćetom. Začinite, poređajte u posudu i nalijte fondom u kojem se kuvala. Ukoliko ima previše fonda, ukuvajte ga do željene količine. Pihtije ostavite na hladnom. Ove pihtije možete da spremate i od kečige jer i ona u sebi sadrži dosta želatirajućih materija.
Bonus video:
(Espreso/Trpeza/Ivana Pavlović/Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!