nešto najbolje
KOLAČ SA ČOKOLADOM, VIŠNJAMA I KOKOSOM: Najkremastija poslastica - spoj voća, fila i mekanog biskvita
Kolač sa čokoladom, višnjama i kokosom je najkremastija poslastica sa spojem voća, fila i mekanog biskvita
Uskoro nam se bliže praznici, a domaćice se trude da svojim najmilijima te dane ulepšaju na što bolji način kada su u pitanju specijaliteti.
Osim sitnih kolača sa plazmom i čokoladom, raznih torti od voćnih do čokoladnih...
Pred vama je kolač sa čokoladom, višnjama i kokosom koji ukusom i slatkoćom pomera sve granice.
Ovo su sastojci za recept:
100 g višanja
3 jaja
100 ml slatke pavlake
1 kašičica vanilin šećera
40 g kondenzovanog mleka
60 g šećera
70 g rikota sira
50 ml ulja
1 kašičica praška za pecivo
150 ml mleka
30 g kakaoa
160 g brašna
Još je potrebno:
kokos
120 g čokolade
70 ml slatke pavlake
Ovo je priprema:
Umutite jaja sa vanilin šećerom, pa postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete penastu i belu smesu. Zatim sipajte ulje i mleko i nastavite da mutite. Zatim u smesu dodajte prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo.
Lagano promešajte i sipajte u pleh obložen pek papirom. Poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Zatim uzmite neku okruglu posudu i isecite krug od testa. Pomešajte rikota sir sa karamel kremom, pa dodajte slatku pavlaku i umutite.
Ostatak testa iseckajte i dodajte u fil, a onda dodajte i višnje, pa promešajte. Zatim posudu koju ste koristili da isečete krug obložite providnom folijom, pa sipajte fil i preko stavite krug od testa.
Pokrojte providnom folijom i stavite u frižider na par sati.
Zatim izvadite kolač iz posude i premažite ga čokoladom koju ste otopili sa slatkom pavlakom, a onda i pospite kokosom.
Stavite kolač u frižider na pola sata i služite.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/S.B./Prenela: N.J.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!