MORATE ZNATI
MARTIN OTKRIO DA LI GREŠITE KADA KESICU ČAJA STAVITE U PROKUVALU VODU: Mnogi SRBI mise da dobro znaju kako se KUVA
Evo kako se pravilno kuva čaj
Profesionalni kuvar Martin Isark otkriva da korišćenje proključale vode za pripremu čaja nije preporučljivo, suprotno rasprostranjenom mišljenju. Prema njegovim rečima, vreme je da zaboravimo taj mit, jer jako vruća voda uništava ukus čaja, ostavljajući ga s suvim ukusom, najčešće zbog prisustva tanina.
Isark objašnjava da bi voda trebalo da bude zagrejana maksimalno na 80 stepeni Celzijusa kako bi svi ukusi čaja došli do izražaja. Sledeći put kad pripremate čaj, isprobajte ovaj savet i uživajte u bogatom i aromatičnom napitku koji će doprineti vašem ukusu i zdravlju.
Bonus video:
(Espreso/24Sedam/K.B./Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!