U SMESU ZA PALAČINKE ISKUSNE DOMAĆICE UVEK SIPAJU 1 TAJNI SASTOJAK: Biće MEKANE i sočne, čak i kad se ohlade
Palačinke, Foto: PRINTSCREEN/YT/ FRISCHE REZEPTE

OBAVEZNO PROBAJTE

U SMESU ZA PALAČINKE ISKUSNE DOMAĆICE UVEK SIPAJU 1 TAJNI SASTOJAK: Biće MEKANE i sočne, čak i kad se ohlade

Palačinke su omiljena, brza poslastica svakome.

Objavljeno:

Sem što mogu biti slatke, mogu biti i u slanoj varijanti pa ih je lepo spremiti i za doručak i za večeru.

Evo jednog recepta koji garantuje najmekše i nikad ukusnije palačinke.

Sastojci:

3 šolje brašna

2,5 šolje kisele vode

1 kašika šećera

malo soli

1/2 kašičice praška za pecivo

1 kesica vanilin šećera

ulje

Priprema:

Pomešati brašno sa kiselom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i na vrh noža soli, pa mutiti mikserom dok se ne dobije ređa kaša.

Dodati jednu kašiku ulja i još malo promešati.

Za pečenje palačinki najpogodniji je tiganj sa teflonskim dnom. U tiganj sipati nekoliko kapi ulja, pa kada se dobro zagreje, sipati oko pola kutlače tečne smese, taman toliko da pokrije dno tiganja.

Kada se jedna strana palačinke ispeče, prevrnuti je na drugu stranu. Pre pečenja svake palačinke dodati u tiganj nekoliko kapi ulja.

BONUS VIDEO

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso/Krstarica/M.O./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.