recept
UZ OVAJ PRELIV SVAKA RIBA BUDE UKUSNA I SOČNA: Sprema se za 10 minuta i od PAR SASTOJAKA
Četkicom nanesite preliv na celu ribu, radi boljeg ukusa. U stomak ribe stavite lovorov list
Riba može da bude najukusniji delikates, ali sve zavisi od načina na koji se priprema. Mi vam danas donosimo recept koji uspeva čak i početnicima. Riba, krompir, luk i još nekoliko namirnica, biće dovoljno za ovo sjajno jelo.
Sastojci:
3 komada ribe po izboru
3-4 srednja krompira
2 srednja luka
2 paradajza
3 lista lovora
timijan, biber
Da začinite ribu:
1/4 šolje maslinovog ulja
3 čena rendanog belog luka
sitno seckani peršun
sok od 1 malog limuna
biber, crvena paprika u prahu, timijan i so
Priprema:
Napravite 2 reza na ribi nožem. Isecite krompir, paradajz i luk na kolutove, pa poređajte na dno pleha i pospite začinima. Za začinjavanje ribe, u činiji pomešajte maslinovo ulje, rendani beli luk, limunov sok, crni biber, crvenu papriku, majčinu dušicu, sitno seckani peršun i so.
Četkicom nanesite preliv na celu ribu, radi boljeg ukusa. U stomak ribe stavite lovorov list. Ako imate dovoljno vremena, ribu stavite u frižider da se ukusi sjedine, pa stavite u nju isečene limunove na kriške. Prelijte ribu preostalim sosom, pa ih prekrijte masnim papirom i aluminijumskom folijom, a potom stavite u zagrejanu rernu na 210 stepeni, na 40 minuta, prenosi informer.rs.
Uklonite foliju i papir i ostavite u rerni poslednjih 10 minuta, dok se riba ne ispeče i ne porumeni.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/Prenela A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!