recept
NEODOLJIVO SVEČANO PREDJELO PUNJENO SIROM I ŠUNKOM: Slane princes krofne koje će se SVIMA SVIDETI
Umesto slatkih predlažemo vam da napravite i jednako ukusne slane princes krofne sa skušom
Princes krofne su čuvena francuska poslastica koja se jede u celom svetu, a pored slatkih, sada postoje i slane. One su odličan predlog za predjelo na mrsnim slavama ili za Novu godinu.
Slane princes krofne možete da napunite ruskom salatom, a predlažemo vam da isprobate i ove sa skušom i sirom. Jako su uksune i dekorativne, pa će ulepšati svaki svečani sto.
Sastojci:
Za testo:
200 ml vode
100 g putera
4 jajeta
120 g brašna
prstohvat soli
Za nadev:
150 g sira
150 g skuša (u konzervi)
1 veza mirođije
Recept za slane princes krofne sa skušom:
U šerpi pomešajte vodu, puter i so. Kuvajte dok ne proključa na srednjoj temepraturi, pa sklonite sa šporeta. Umešajte brašno i brzo sjedinite drvenom varjačom, pa vratite na šporet. Kuvajte još nekih 2 minuta, uz neprestano mešanje.
Sipajte u neku posudu, umutite, pa postepeno dodajte jaja, sve vreme muteći. Sipajte testo u špric za kolače ili u kesu za zamrzivač, pa isecite vrh. Testo istisnite u pleh obložen pek papirom, sa razmakom. Treba da napravite loptice. Pecite princes krofne u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-30 minuta.
Ostavite da se kratko ohlade u rerni koju ste malo otvorili, a za to vreme napravite nadev. Pomešajte beli sir po izboru sa seckanom skušom i mirođijom, pa promešajte. Možete da koristite ribu po izboru. Isecite vrh princes krofnama, pa ih napunite ribom i onda vratite vrh.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!