DOMAĆICA OTKRILA KAKO SE PRAVI LAŽNI RAGU BEZ MESA KOJI IDE SA KROMPIROM: Gotov OČAS POSLA, a svi će tražiti REPETE
Ilustracija, Foto: Bakina kuhinja

recept

DOMAĆICA OTKRILA KAKO SE PRAVI LAŽNI RAGU BEZ MESA KOJI IDE SA KROMPIROM: Gotov OČAS POSLA, a svi će tražiti REPETE

Ovako se pravi lažni ragu bez mesa idealan uz svaku vrstu testenine

Objavljeno:

U suštini, reč je o jelu koje ima ukus ragua s mesom, ali ne sadrži meso što ne umanjuje njegov ukus - naprotiv. Da biste dobili savršenu teksturu, potrebno je da sofrito (luk, šargarepu i celer) iseckate malo krupnije od uobičajenog kako biste i dalje zadržali oblik kada su kuvani.

Tipična osnova ukusa aromatičnog povrća je pojačana svežim začinskim biljem, zatim prelivena crvenim vinom pre nego što se doda paradajz i dinsta dovoljno dugo da se pretvori u bogat, gust sos.

Vreme pripreme: 45 minuta

Sastojci:

  • 4 štapića celera
  • 1 crni luk
  • 3 šargarepe
  • 2 čena belog luka
  • 20 g peršuna
  • 20 bosiljka
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašičica paradajz paste
  • 100 ml crvenog vina
  • 3 dl supe od povrća (od kocke)
  • maslinovo ulje
  • 1 mala konzerva pelata
  • 3 sušena paradajza (opciono)
  • testenina
tESTENINA
foto: prinstcreen/instagram/The Pasinis

Priprema:

1. Crni luk. šargarepu i celer operite, oljuštite i iseckajte.

2. Ubacite na zagrejano vrelo maslinovo ulje, dodajte lovorov list i dinstajte na srednjoj jačini. Neka se bap lagano krčka.

3. Isreckajte beli luk sušeni paradajz ako ga imate i peršun pa ubacite u napola smekšalo povrće sofrito.

4. U sredini tiganja napravite rupu i ubacite paradajz pastu te lagano umešajte u ostatak jela.

5. Ulijte vino i dobro posolite i pobiberite. Sačekajte da alkohol ispari.

6. Konzervu pelata otvorite i ako je potrebno usitnite paradajz i ubacite u sos.

7. Supu od povrća ubacite u konzervu od paradajza da biste iskoristili sav sadržaj pa izlijte u sos. Kuvajte na umerenoj vatri 20 minuta uz povremeno mešanje. Sadržaj tiganja treba da se redukuje napola.

8. Kad je gotovo, pomešajte s kuvanom testeninom i na samom kraju dodajte još malo maslinovog ulja.

U donjem videu prikazano je kako se jednostavno pravi ovaj toskanski ragu i dodaju njoki.

Bonus video:

02:10

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!

(Espreso/24Sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.