ovo morate da spremite gostima
NAJLEPŠE PREDJELO ZA SLAVU KOJE NISTE PRAVILI DO SADA: Svečana salata sa krompirom - jeftini sastojci, a ukus kida
Svečana salata sa krompirom je najlepše predjelo za slavu po jeftinim sastojcima, a ukus kida
Najlepše doba godine je stiglo, a kada to kažemo mislimo na slave i praznike koji nam stižu.
Neke slave su prošle, a neke tek dolaze.
Da bi vaši gosti bili oduševljeni, morate da im napravite najukusnije specijalitete posle kojih će ostati bez reči.
Osim raznih slanih torti, kiflica, pita...
Pred vama je sada najlepša svečana salata sa krompirom.
Sa njom ne možete da pogrešite, a svi će ostati bez daha kada uzmu prvo parče.
Tu sastojci kao i recept:
1 paradajz
300 g krompira
3 jajeta
200 g dimljenih pilećih prsa
150 g kiselih krastavčića
Za umak treba:
50 ml vode
100 g majoneza
6 g želatina
100 g grčkog jogurta
Za dekoraciju treba:
svež vlašac
70 g nara
peršun
Ovo je način pripreme:
Želatin otopite u vodi i ostavite da nabubri. U jednoj posudi pomešajte jogurt i majonez, pa dodajte istopljeni želatin.
Jaja skuvajte, pa odvojite belanca i žumanca, a onda belanca izrendajte.
Dodajte i par kašičica umaka u belana i promešajte. Vatrostalnu posudu obložite providnom folijom, pa stavite preko rendana belanca i poravnajte.
Zatim preko izrendajte žumanca, pa poređajte iseckani paradajz (kojem ste izvadili sredinu).
Sipajte preko malo umaka, pa poređajte sitno seckana dimljena pileća prsa, premažite umak, pa preko poređajte i sitno sekcani krastavac.
Premažite umakom. Na kraju pospite rendani krompir (koji ste prethodno skuvali) i premažite umakom.
Zatvorite providnom folijom i ostavite u frižideru da se stegne barem 3-4 sata.
Isecite kocke, pa ukrasite narom, peršunom i vlašcem koji ste isekli na tanke trake.
Gosti će uživati u ovakvoj svečanoj salati.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/S.B.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!