savršen recept
SAVRŠENO HRSKAV DOMAĆI HLEB IZ KORPE OBOŽAVAĆETE NA PRVI ZALOGAJ: Bakin recept za svaku trpezu - vazdušast i mekan
Savršen uz razna jela i kao gost na svim slavljeničkim trpezama
Ako volite hleb sa jačom koricom, ovo je pravi recept za vas. Toliko je dobar da može biti jelo samo za sebe ako njegove meke i vazdušaste kriške namažete omiljenim namazom.
Potrebno je:
300 ml vode
30 ml kvasca
600 gr brasna
malo ulja
soli
Priprema:
U vanflicu izmrvite kvasac dodate malo mlake vode i 1 kasicicu secera. Dodajte i malo brasna i izmesajte . Ostavite da se kvasac aktivira.
Dodajte ostatak vode i brasna, zatim malo soli i zamesitete glatko testo . ono je malo tvrdje i tako treba. Pokrite da odmori 30 minuta na sobnoj temperaturi pokriveno,.
Jos malo ga obradite i neka odmori jos 10 minuta, U korpu stavite krpu najbolje ako ima kockice krpa, staviti malo brasno na nju, pa stavite testo na krpu i pritisnite rukama. Pokrite folijom i krpom.
Posle 10 minuta zasecite dublje hleb nozem i ostavite jos 10 minuta, Rernu ugrejte na 220 stepeni C i pecite hleb 50 minuta
BONUS VIDEO
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!