recept
OVO JE NAJBOLJA KASNA VEČERA: Ima SLANINU, ali zbog drugog sastojka je DIJETALNA (RECEPT)
Ovaj recept za kasnu večeru morate isprobati
Kada nemate ideju šta biste mogli da spremate, ovo jelo je odlična opcija. Sprema se sa omiljenom srpskom namirnicom - slaninom. U recept ide i pirinač koji savršeno balansira jake ukuse. Ovojelovrlo je zasitno i perfektnog ukusa! Dodaje se i tvrdi i sir u listićima. Priprema ovog jela sa slaninom i sirom nije komplikovana.
Sastojci:
- 300 g pirinča
- 1 kašičica soli
- 200 g slanine
- 1 glavica crvenog luka
- 2 jaja
- 100 g tvrdog sira
- 8 listova sira
Recept za jelo sa slaninom i pirinčem:
Operite pirinač, pa prebacite u šerpu. Dodajte so, pa skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Iseckajte slaninu, pa je propržite oko 5 minuta na srednjoj vatri. Iseckajte crveni luk, pa ga ubacite u tiganj sa slaninom. Promešajte, pa dinstajte još nekih 5 minuta. Umutite jaja, pa njima prelijte skuvan i proceđen pirinač. Promešajte pirinač i jaja. Izrendajte tvrdi sir (odvojite manji deo za posipanje), pa ga promešajte dobro sa pirinčem. Potom polovinu mešavine pirinča, jaja i sira stavite u podmazan tiganj i rasporedite po krugu. Uključite srednje nižu temperaturu, a na vrh jela stavite 4 sira u listićima. Rasporedite slaninu preko, pa dodajte još 4 sira u listićima. Preko stavite drugu polovinu pirinča. Poklopite tiganj i ostavite da se jelo sa slaninom i pirinčem prži oko 10 minuta na laganijoj vatri. Skinite poklopac, stavite pek papir preko, okrenite pomoću njega jelo, pa pržite drugu stranu još 5-7 minuta. Pospite jelo sa slaninom i pirinčem odvojenim sirom, ponovo poklopite jelo, pa pržite dok se sir ne istopi. Preporučujemo i prženi krompir sa slaninom i sirom.
Bonus video: Aleksandra Prijović izazvala delirijum u publici
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!