paŽnja
UBACITE OVAJ SASTOJAK U POSNI PREBRANAC I DUPLO ĆE BITI BOLJI OD MRSNOG: Ni za 3 života vam NE BI PAO NA PAMET, ŠOK
Jedan sastojak će mu dati specifičan ukus
Prebranac je jedno od onih jela koja su nezaobilazna na posnoj trpezi. Ovaj recept poseban je zbog jednog sastojka koji mu daje neodoljiv ukus, a nije toliko uobičajen sastojak - majčina dušica. Kada ga jednom ovako napravite, ovo će postati vaš omiljeni recept
Jedan sastojak će mu dati specifičan ukus
Sastojci:
750 g belog pasulja
1 sveža paprika
2 dl maslinovog ulja
6 čena belog luka
600-650 g crnog luka
240 g paradajz pelata
8 kesica čaja od nane
6-8 kašičica mlevene crvene paprike
6-7 kašičica suvog začina
Priprema:
Pasulj potopite u hladnu vodu veče uoči kuvanja. Isperite ga, sipajte vodu i kuvajte dok ne provri. Kad provri, ostaviti da se kuva još 5 minuta, a onda prospite tu vodu i sipajte novu, toplu vodu. Ubacite svežu papriku očišćenu od semenki i peteljke. Ako je potrebno, povremeno dolivajte vodu. Kad je pasulj gotov, paprika će biti potpuno raskuvana, pa je izvadite. Kuvani pasulj procedite i sačuvajte tečnost. U posebnu šerpu stavite da se dinstaju beli i crni luk sa 2 dcl maslinovog ulja. Kad je luk gotov, dodajte mu usitnjen pelat. Prodinstajte još malo, a zatim isključite vatru. Isecite kesice čaja od nane i sadržaj sipajte u šerpu sa lukom. Dodajte mlevenu crvenu papriku i suvi začin. U šerpu sa pasuljem sipajte smesu od luka. Dodajte 6 dcl tečnosti u kojoj se pasulj kuvao. Dobro promešajte, sipajte u blago nauljenu vatrostalnu posudu i pecite na 200°C oko 35 minuta.
(Espreso/Republika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!