predobar je
NAJKREMASTIJI ČOKOLADNI KOLAČ SA BOROVNICAMA I VIŠNJAMA: Fil se topi u ustima - jesenja poslastica obara sa nogu
Najkremastiji kolač sa borovnicama i višnjama sa filom koji se topi u ustima, je prava jesenja poslastica koja obara sa nogu
Kremastim i sočnim poslastica, ni deca, a ni odrasli ne mogu da odole.
Nema ništa lepše nego kada žene naprave jednostavan kolač, a isto tako je još bolje što će se pojesti sa uživanjem.
Ne smemo da izostavimo ni voćne torte koje su jedne od najboljih.
Takav jedan je sada ispred vas, a u pitanju je najkremastiji čokoladni kolač sa borovnicama i višnjama.
Voće plus čokolada je dobitna kombinacija za svakoga.
Nije vam potrebno puno vremena, a spremaćete ga često kada osetite kako se topi u ustima svaki zalogaj.
Recept je tu, a ovo su sastojci:
400 g keksa
700 g kisele pavlake
100 g borovnica
200 g šećera
Za glazuru treba:
60 g kakaoa
60 grama putera
60 g šećera
80 ml mleka
Za dekoraciju treba:
100 g višanja
100 g borovnica
Način pripreme je tu:
U posudi umutite kiselu pavlaku sa šećerom, pa dodajte borovnice (koje ste odmrzli i procedili) i sve lepo sjedinite.
U tepsiju ili vatrostalnu posudu poređajte keks, pa sipajte fil, keks, fil i tako dok ne utrošite.
Poslednji sloj treba da bude fil. Stavite u frižider na pola sata da se stegne. U šerpi istopite puter, pa sipajte mleko i šećer.
Kada se šećer istopi dodajte prosejani kakao.
Lepo promešajte da se sastojci sjedine i kuvajte dok se glazura za kolač malo ne zgusne.
Prelijte glazuru preko kolača.
Ukrasite borovnicama i višnjama, pa vratite u frižider na još 2 sata.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/S.B.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!