NAJKREMASTIJI ČOKOLADNI KOLAČ SA BOROVNICAMA I VIŠNJAMA: Fil se topi u ustima - jesenja poslastica obara sa nogu
Čokoladni kolač sa borovnicama i višnjama, Foto: Printscreen/Youtube/ Your Sugar Rush

predobar je

NAJKREMASTIJI ČOKOLADNI KOLAČ SA BOROVNICAMA I VIŠNJAMA: Fil se topi u ustima - jesenja poslastica obara sa nogu

Najkremastiji kolač sa borovnicama i višnjama sa filom koji se topi u ustima, je prava jesenja poslastica koja obara sa nogu

Objavljeno:

Kremastim i sočnim poslastica, ni deca, a ni odrasli ne mogu da odole.

Nema ništa lepše nego kada žene naprave jednostavan kolač, a isto tako je još bolje što će se pojesti sa uživanjem.

Ne smemo da izostavimo ni voćne torte koje su jedne od najboljih.

Takav jedan je sada ispred vas, a u pitanju je najkremastiji čokoladni kolač sa borovnicama i višnjama.

Voće plus čokolada je dobitna kombinacija za svakoga.

Nije vam potrebno puno vremena, a spremaćete ga često kada osetite kako se topi u ustima svaki zalogaj.

Keks u činiji
Keks u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Your Sugar Rush

Recept je tu, a ovo su sastojci:

400 g keksa

700 g kisele pavlake

100 g borovnica

200 g šećera

Fil sa borovnicama
Fil sa borovnicamafoto: Printscreen/Youtube/ Your Sugar Rush

Za glazuru treba:

60 g kakaoa

60 grama putera

60 g šećera

80 ml mleka

Fil preko keksa
Fil preko keksafoto: Printscreen/Youtube/ Your Sugar Rush

Za dekoraciju treba:

100 g višanja

100 g borovnica

Način pripreme je tu:

U posudi umutite kiselu pavlaku sa šećerom, pa dodajte borovnice (koje ste odmrzli i procedili) i sve lepo sjedinite.

U tepsiju ili vatrostalnu posudu poređajte keks, pa sipajte fil, keks, fil i tako dok ne utrošite.

Čokolada preko kolača sa borovnicama i višnjama
Čokolada preko kolača sa borovnicama i višnjamafoto: Printscreen/Youtube/ Your Sugar Rush

Poslednji sloj treba da bude fil. Stavite u frižider na pola sata da se stegne. U šerpi istopite puter, pa sipajte mleko i šećer.

Kada se šećer istopi dodajte prosejani kakao.

Lepo promešajte da se sastojci sjedine i kuvajte dok se glazura za kolač malo ne zgusne.

Čokoladni kolač sa borovnicama i višnjama
Čokoladni kolač sa borovnicama i višnjamafoto: Printscreen/Youtube/ Your Sugar Rush

Prelijte glazuru preko kolača.

Ukrasite borovnicama i višnjama, pa vratite u frižider na još 2 sata.

Bonus video:

03:49

REKORDERKE Majka i snajka Velić imale 18 minuta manje za kuvanje: Spremale klub sendvič NIŠTA NISU STIGLE NA VREME Totalna propast

(Espreso/Stvar ukusa/S.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.