OVA TORTA NA "ŠOLJE" SE REDOVNO SPREMALA ZA VREME POSTA: Posna baunti torta - od jednog parčeta kreće voda na usta
Parče posne baunti torte, Foto: Printscreen/Youtub/ Adrijana Nikolic

kida koliko je ukusna

OVA TORTA NA "ŠOLJE" SE REDOVNO SPREMALA ZA VREME POSTA: Posna baunti torta - od jednog parčeta kreće voda na usta

Posna baunti torta na "šolje" se redovno spremala za vreme posta, a od jednog parčeta kreće voda na usta

Objavljeno:

Danas je počeo Božićni post i trajaće sve do 6. januara. Svakoj domaćici će dobro doći da na umu ima što više ideja za specijalitete koje će praviti u tom periodu.

Osim pastrmke, sočnog oslića i druhih vrsta riba koje su u tom periodu glavne na meniju, ukućani vole da pojedu i neku poslasticu.

Ima mnogo posnih kolača i torti, a ova posna baunti torta na "šolje" će vas oboriti sa nogu kada vidite koliko kida sa ukusom.

Bolja je od mrsne, a sprema se dok trepnete.

Sastojci za posnu baunti tortu
Sastojci za posnu baunti tortufoto: Printscreen/Youtub/ Adrijana Nikolic

Ovi sastojci su potrebni za taj recept:

Za podlogu ide sledeće:

1 kašika kakaoa

200 g posnog plazma keksa

120 g margarina

Za kokos fil:

3 kašike margarina

2,5 šolje mleka

1 kašičica ekstrakta vanile

2 šolje kokosa

Smesa za posnu baunti tortu
Smesa za posnu baunti tortufoto: Printscreen/Youtub/ Adrijana Nikolic

1/2 šolje griza

1/2 šolje šećera

Za glazuru treba:

4 kašika ulja

150 grama posne čokolade

Podloga za posnu baunti tortu
Podloga za posnu baunti tortufoto: Printscreen/Youtub/ Adrijana Nikolic

Priprema je tu:

Plazma keks dobro izblendirajte, pa dodajte istopljeni margarin i kakao i lepo sjedinite. Zatim utisnite u kalup i stavite u frižider na pola sata.

U šerpi pomešajte mleko i šećer i kuvajte dok ne krene da vri, a zatim dodajte griz i mešajte dok se smesa ne zgusne.

Filovanje posne baunti torte
Filovanje posne baunti tortefoto: Printscreen/Youtub/ Adrijana Nikolic

Na kraju dodajte kokos, margarin i vanilu i mešajte dok se svi sastojci za fil dobro ne sjedine.

Sipajte preko podloge od keksa i poravnajte.

Crna čokolada preko posne baunti torte
Crna čokolada preko posne baunti tortefoto: Printscreen/Youtub/ Adrijana Nikolic

Zatim stavite u frižider na sat vremena.

Za to vreme istopite čokoladu sa uljem i prelijte preko.

Posna baunti torta na tacni
Posna baunti torta na tacnifoto: Printscreen/Youtub/ Adrijana Nikolic

Vratite tortu na još 10 minuta da se stegne.

Bonus video:

01:46

Ovako je proteklo kuvanje porodice Nikić

(Espreso/Stvar Ukusa/S.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.