kida koliko je ukusna
OVA TORTA NA "ŠOLJE" SE REDOVNO SPREMALA ZA VREME POSTA: Posna baunti torta - od jednog parčeta kreće voda na usta
Posna baunti torta na "šolje" se redovno spremala za vreme posta, a od jednog parčeta kreće voda na usta
Danas je počeo Božićni post i trajaće sve do 6. januara. Svakoj domaćici će dobro doći da na umu ima što više ideja za specijalitete koje će praviti u tom periodu.
Osim pastrmke, sočnog oslića i druhih vrsta riba koje su u tom periodu glavne na meniju, ukućani vole da pojedu i neku poslasticu.
Ima mnogo posnih kolača i torti, a ova posna baunti torta na "šolje" će vas oboriti sa nogu kada vidite koliko kida sa ukusom.
Bolja je od mrsne, a sprema se dok trepnete.
Ovi sastojci su potrebni za taj recept:
Za podlogu ide sledeće:
1 kašika kakaoa
200 g posnog plazma keksa
120 g margarina
Za kokos fil:
3 kašike margarina
2,5 šolje mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
2 šolje kokosa
1/2 šolje griza
1/2 šolje šećera
Za glazuru treba:
4 kašika ulja
150 grama posne čokolade
Priprema je tu:
Plazma keks dobro izblendirajte, pa dodajte istopljeni margarin i kakao i lepo sjedinite. Zatim utisnite u kalup i stavite u frižider na pola sata.
U šerpi pomešajte mleko i šećer i kuvajte dok ne krene da vri, a zatim dodajte griz i mešajte dok se smesa ne zgusne.
Na kraju dodajte kokos, margarin i vanilu i mešajte dok se svi sastojci za fil dobro ne sjedine.
Sipajte preko podloge od keksa i poravnajte.
Zatim stavite u frižider na sat vremena.
Za to vreme istopite čokoladu sa uljem i prelijte preko.
Vratite tortu na još 10 minuta da se stegne.
Bonus video:
(Espreso/Stvar Ukusa/S.B.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!