NOVAK ĐOKOVIĆ DAO SVOJ TRODNEVNI JELOVNIK: Kada vidite šta DORUČKUJE neće vam biti jasno kako se NE ONESVESTI
Novak Đoković, Foto: EPA/Jorge Zapata

MORATE ZNATI

NOVAK ĐOKOVIĆ DAO SVOJ TRODNEVNI JELOVNIK: Kada vidite šta DORUČKUJE neće vam biti jasno kako se NE ONESVESTI

Novak Đoković ovo jede svakodnevno

Objavljeno:

Ishrana našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića uvek intrigira javnost. Njegov način ishrane omogućava mu da bude jak i zdrav, a jelovnik koji sledi bio bi izazovan za mnoge koji nisu navikli da se hrane na ovako specifičan način.

Ono što je već uveliko poznato je da je Novak izbacio gluten iz ishrane, kao i mlečne proizvode, šećer i crveno meso.

Pije velike količine vode tokom dana, a jutro započinje čašom mlake vode sa limunom za detoksikaciju.

On je u jednom intervjuu otkrio da na prazan stomak ujutru pije sok od celera, zatim sledi zeleni smuti sa različitim algama, voćem i drugim hranljivim suplementima.

U prvom delu dana jede puno voća i salata, izbegava namirnice koje se dugo vare, pa ujutru jede žitarice, kinou, divlji pirinač, proso, krompir kuvan na pari.

Đoković je primenjivao i autofagiju kada je rekao da ne jede po 16 sati dnevno, a uglavnom se pridržava određenih pravila u ishrani prema kojima je i sačinjen „jelovnik za šampiona“, a u nastavku pogledajte šta on podrazumeva.

Novak Đoković
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Prvi dan

Doručak: Pije vodu čim ustane i to sa dve kašike meda. Zatim jede musli (uključujući organski ovas ili zob, brusnice, suvo grožđe, semenke bundeve ili suncokreta i bademe).

Užina sredinom jutra (ako je potrebno): hleb bez glutena ili krekeri sa avokadom i tunjevinom.

Ručak: Salata od mešanog zeljastog povrća, pasta primavera bez glutena (uključujući testeninu od pirinča, tikvice, špargle, sušeni paradajz i opcioni veganski sir).

Popodnevna užina: Jabuka sa puterom od indijskog oraha; dinja.

Večera: Kelj, cezar salata (kelj, komorač, kinoa i pinjoli) plus dresing (uključujući inćune ili sardine); minestrone supa; fileti lososa sa pečenim paradajzom i marinadom.

Drugi dan

Doručak: Voda, dve kašike meda, banana sa puterom od indijskog oraha, voće.

Užina sredinom jutra (ako je potrebno): tost bez glutena sa bademovim puterom i medom.

Ručak: Salata od mešanog zeljstog povrća, začinjena salata sa rezancima (uključujući rezance bez glutena, crvenu papriku, rukolu, indijski orah i listove bosiljka, balsamiko sirće).

Užina sredinom popodneva: Integralne pločice sa voćem i orašastim plodovima;

Novak Đoković
foto: Francisco Macia / imago sportfotodienst / Profimedia

Večera: Salata od tunjevine (boranija, kanelini pasulj, rukola, tunjevina, crvena paprika, paradajz i leblebija iz konzerve), paradajz supa, pečeni paradajz.

Treći dan

Doručak: Voda, dve kašike meda, ovas bez glutena sa puterom od indijskog oraha i bananama, voće.

Užina sredinom jutra (ako je potrebno): Domaći humus (uključujući leblebiju i soja sos bez glutena) sa jabukama.

Ručak: Zelena salata, testenina bez glutena sa moćnim pestom (uključujući testeninu od pirinča, orahe i listove bosiljka).

Bonus video: NEPROCENJIVI SAVETI GASTROENTEROLOGA: LETO, ISHRANA

05:11

NEPROCENJIVI SAVETI GASTROENTEROLOGA: LETO, ISHRANA

(Espreso/City magazine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.