tope se u ustima
OVO JE NAJBRŽI RECEPT ZA LAZANJE OD SADA VAS NEĆE MRZETI DA IH SPREMATE: Sve domaćice će biti ODUŠEVLJENE pripremom
Ako nemate puno vremena, spremite brzinsku lazanju. Fenomenalan ručak za celu porodicu, a sigurni smo ukućani neće primetiti razliku u odnosu na originalan recept!
Lazanje su jedan od najboljih specijaliteta italijanske kuhinje. Spadaju u jedno od onih jela koje niko ne odbija. Pored tradicionalne recepture, postoje i brojne varijacije, kao što su recimo lazanja sa piletinom i sojinim sosom. Ovog kišnog dana preporučujemo brzinski recept za lazanje koje se prelivaju bešamel sosom.
Sastojci:
1 pakovanje testenina za lazanju
10 sira u listićima
350 g mlevenog mesa
360 ml soka od paradajza
Za bešamel sos:
70 g putera
20 ml ulja
1,5 kašika brašna
200 ml mleka
so po ukusu
biber po ukusu
Recept za brzinsku lazanju:
Na manjoj količini ulja izdinstajte mleveno meso dokne poprimi braonkastu boju. U manjoj šerpi zagrejte puter i ulje, pa dodajte brašno i propržite na laganijoj vatri. Postepeno sipajte mleko i mešajte. Dodajte so i biber po ukusu i kuvajte bešamel sos dok se ne zgusne.
Po pravougaonom plehu dodajte polovinu paradajz soka, prekrijte korama za lazanju, dodajte polovinu mlevenog mesa, ponovo prekrijte korama za lazanju, pa dodajte oko 6-7 sira u listićima. Ponovo prekrijte korama, dodajte mleveno meso, pa ostatak sira u listićima. Ponovo dodajte kore, prelijte ostatkom paradajz soka, posolite i pobiberite lazanje po ukusu. Prelijte lazanje bešamel sosom. Pecite lazanje na 220°C oko 20 minuta. Preporučujemo i lazanje sa špagetama.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!