paŽnja
OVAJ RECEPT ZA PALENTU JE STAR PREKO 120 GODINA: Izmislili su ga ITALIJANI, ukusnija je od TRI SRPSKE ZAJEDNO
Italijani su poznati po odličnoj kuhinji, a ovaj njihov recept je star preko 120 godina!
Svima je već dobro poznata palenta, jedno je od popularnijih starinskih jela. Sada su je ovaj recept uznapredovao, te su ga obogatili i napravili da bude još ukusnije.
Italijani su poznati po odličnoj kuhinji, a ovaj njihov recept je star preko 120 godina!
250 g palente
1 l vode
1/2 kašičice soli
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu i posolite. Kada se dobro zagreje (ali ne sme da ključa), dodajte palentu. Mešajte sve vreme dok dodajete i nakon toga kako bi lepo sjedinili sastojke. Kada smesa postane gusta i voda ispari, spremna je. Sipajte smesu u nauljeni kalup za hleb, pa pokrijte providnom folijom i sačekajte da se ohladi na sobnoj temepraturi. Zatim je prebacite u frižider i ostavite da se dobro stegne. Isecite po želji, pa pržite u dobro zagrejanom ulju.
(Espreso/republika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!