pažnja
SAMO OVAKO VAM SARME ZA SLAVU NEĆE ZAGORETI: Caka je samo u OVOJ VRSTI MESA, a SRPKINJE za ovo NISU IMALE POJMA
Ako želite da napravite savršene sarme koje vam nikada neće zagoreti, onda u tekstu pročitajte koji su to trikovi koji pomažu
Najpoznatije jelo koje se pravi sa kiselim kupusom su svakako sarme. Ne postoji osoba koja ih ne voli, a svako ima neki svoj recept za ovaj specijalitet koji ga izdvaja od drugih. Zimi se one često nalaze na trpezi, a slave, Nova godina i Božić ne mogu da se zamisle bez sarmi. Možete da pravite i posnu i mrsnu varijantu, a svakako najbolji posni recept za sarme je onaj sa šaranom.
Ako ste početnica u kuhinji, ali i ako ste iskusna domaćica postoje neki trikovi koji će vam pomoći da sarma ispadne savršeno, ali i da vam ne zagori.
Pre pripreme bitno je da kiseli kupus lepo operete kako jelo ne bi bilo previše slano, ali takođe kada se pravi mrsna verzija, ona koju svi mnogo više vole, bitno je da dodate malo suvog mesa. Sigurno niste znali da suvo meso pre dodavanja u sarme trebate malo da skuvate kako one bi bile prejake.
Postoji još jedan trik koji će vam pomoći da sarme ne zagore. Pre nego što krenete da ih ređate u šerpu dno obložite korom slanine, a preko stavite komad isečenog kupusa. Kada poređate sarme na vrh stavite još jedno parče kupusa i kuvajte nekih sat i po.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!