spas za vas
AKO STE PRESOLILI KISELI KUPUS OBAVEZNO DODAJTE OVO POVRĆE U BURE: Nije KROMPIR, u njega se kunu SRPSKE DOMAĆICE
Ako ste presolili kiseli kupus, ovo je vaš spas
Prilikom kiseljenja kupusa dodaje se so ali se često dešava da se pretera. U takvim situacijama većina domaćica hladnom vodom ispira listove kupusa pre pripreme sarme ili podvarka kako bi se rešila viška soli.
Ima i onih koji stavljaju očišćen krompir u kacu sa kiselim kupusom kako bi pokupio višak soli. Problem je što krompir so skuplja prilikom kuvanja pa ako ga stavite sirovog malo toga ćete rešiti.
Ako je previše slan nemorate bacati kiseli kupus spas je u šargarepi i zelenom paradajzu
Savet iskusnih domaćica
Ali, bez brige rešenje za suviše slan kiseli kupus postoji. Kako savetuju iskusne domaćice dovoljno je da u kacu sa kupusom ubacite šargarepu i zeleni paradajz koji će apsorbovati višak soli iz rasola i kiselog kupusa.
U zavisnosti od veličine bureta ili kace odnosno količine kiselog kupusa potrebno je dodati oko 2 kg očišćenje šargarepe i isto toliko opranog zelenog paradajza koji treba da se izbuši viljuskom kako bi lakše upio višak soli iz bureta.
Ukoliko ni ovo ne pomogne, uvek vam ostaje dobri, stari način ispiranja listova kupusa u hladnoj vodi koja će izvući višak soli. Ovaj postupak ponavljate sve dok ne dobite optimalno slan ukus kiselog kupusa.
Takođe, povedite računa koliko soli i začina dodajete u mleveno meso, jer će pirinač iz fila za sarmu takođe uputi deo viška soli.
Bonus video: KUPUS NIKAD SKUPLJI! Cena duplo veća! Velike suše dovele do REKORDNIH CIFARA
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!