paŽnja
GOCA TRŽAN OTKRILA SRBIMA KAKO PRAVI NAJBOLJI RIŽOTO: Svaka kuća bi je POŽELELA za domačicu, evo ŠTA RADI S NJIM
Pred kraj dodajte parmezan seckan na kockice i kockice putera i sve lepo promešajt
Poznata pevačica Goca Tržan dala je recept za njen omiljeni rižoto. Uživajte u savršenom spoju pirinča, mesa i šampinjona.
Potrebno je
šolja pirinča za rižoto
250 g bifteka
150 g šampinjona
15 g sušenih vrganja
kocka za goveđu supu
so, biber, majoran
100 g parmezana
nekoliko kriški pančete
1 ljubičasti luk
300 ml crnog vina
seckani peršun
Priprema
Biftek isecite na tračice, a šampinjone na četvrtine. Vrganje potopite u vodu. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, a zatim dodajte seckani biftek. Malo prodinstajte, a zatim dodajte i šampinjone, pa sve začinite. Promešajte, a onda sipajte pirinač, ostavite da se sve krtko propeče, pa dodajte vrganje i malo vode iz vrganja, pa vino. Ostavite da se sve lagano krčka uz dodavanje proključale vode. U međuvremenu propržite slaninicu. Pred kraj dodajte parmezan seckan na kockice i kockice putera i sve lepo promešajte. Rižoto servirajte na tanjir i dodajte slaninicu i listove peršuna.
(Espreso/alo trpeza)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!