bolja je od naše sto puta
BUGARKA OTKRILA KAKO SE SPREMA NAJSOČNIJA MUSAKA: Bez 1 preliva je ne pravi - recept znaju samo stare domaćice
Bugarka otkrila da musaku ne sprema bez jednog preliva zbog kojeg je najsočnija, a recept znaju samo stare domaćice
Specijalitete iz drugih država volimo da probamo, jer su njihova jela jednako ukusna kao i naša.
Naročito kada su u pitanju neka kuvala jela kao što je mađarski gulaš koji se topi u ustima zbog sočnog sosa i mekanog mesa.
Uveliko nam je kuhinja postala druga kuća jer hladno vreme nam omogućava da što više vremena tamo provodimo.
Tako je ispred vas sada musaka bugarske kuvarice koja ukusom, mirisom i sočnošću nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Potrebni sastojci za recept su ovi:
beli luk u prahu
krompir - 3 komada srednje veličine
čubar
paradajz - 3 komada
majčina dušica
mleveno meso - 200 g
origano
peršun
mirođija
so
estragon
biber
aleva paprika
Za preliv je potrebno:
jaja - 3 komada
kiselo mleko - 4 kašike
Isecite paradajz na kockice. Sipajte ga u šerpu zajedno sa mlevenim mesom i začinite biberom, alevom paprikom, solju, peršunom i estragonom.
Dok se dinstaju, isecite krompir na kockice i u svaku đuvečaru sipajte majčinu dušicu, origano, so, čubar i krompir. Pošto se prodinstaju, mleveno meso i paradajz se rasporede u đuvečare i mešavina se promeša.
Dodajte vodu da pokrije smesu i stavite poklopac. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok voda ne ispari.
Izvadite ih i prelijte ih umućenim jajima i kiselim mlekom i pecite bez poklopca dok preliv ne bude gotov.
Odličan recept za bugarsku musaku, koja nije inferiorna od klasične musake u plehu.
Na ovakvoj musaki će vam i komšinice pozavideti.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!