recept
ITALIJANSKI KOLAČ NA SRPSKI NAČIN: Napravite osvežavajući TIRAMISU sa ovim voćem koji će CELA PORODICA VOLETI
Umesto klasičnog tiramisua napravite ovaj sa višnjama. Neverovatno je ukusan, a priprema je lagana
Italijanska kuhinja je poznata u celom svetu, a ne postoji osoba koja može da odoli njihovim kolačima. Tiramisu spada u najpoznatije deserte, a postoji bezbroj načina za njegovu pripremu.
Ovu kremastu poslasticu možete da pravite i sa voćem po želji, npr. tiramisu sa jagodama je odličan osvežavajući kolač, a mi vam donosimo još jedan sjajan recept. Napravite tiramisu sa višanjama koji će svi obožavati već na prvi zalogaj, a odličan je predlog i za slavsku trpezu.
Sastojci:
4 žumanceta
200 ml vode
1 kašičica instant kafe
18 piškota
500 g maskarponea
70 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
1 kašičica kakaoa
200 g višanja
Recept za tiramisu sa višnjama:
U posudi pomešajte vrelu vodu i kafu, pa dobro razmutite. Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte maskarpone sir, ekstrakt vanile i dobro sjedinite mikserom. Umočite piškote u kafu, pa poređajte u tepsiju.
Stavite trećinu fila za tiramisu, pa poređajte višnje bez koštica, pa premažite filom za tiramisu i poređajte keks koji ste umočili u kafu. Premažite preostalim filom za tiramisu, pa pospite kakaom. Ostavite najmanje 2 sata u frižideru da se dobro stegne.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!