Trik
OVO SU SAVETI NAŠIH BAKA ZA NAJMEKŠE TESTO, OVO NIKAKO NE SMETE DA RADITE: Samo tako će NARASTI kao ludo
Ispoštujte ove zlatne savete i imaćete najmekanije testo do sada
Otkrivamo vam nekoliko trikova koji će vam pomoći da vaša testa budu kao iz najboljih restorana i pekara.
Ako budete sledili ove savete, više nikad vam se neće desiti da vam testo padne ili ne naraste lepo.
Pre nego što počnete da mesite testo, izvadite puter i jaja iz frižidera i držite ih neko vreme na sobnoj temperaturi.
Ne preterujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer postoji mogućnost da testo naraste previše i pukne.
Testo stavljajte uvek u zagrejanu rernu, jer sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to “traže”.
Prilikom spajanja vlažnih i suvih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i testo odmah počinje da raste. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda stavite testo u nju.
Zlatni savet: U svako testo stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta! Zdravo je, testo bolje naraste, a povrh svega, testu daje odličan “šmek”!
Bonus video:
(Esperso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!