
uuuh, kakav ukus
NAJBOLJI RECEPT ZA STARINSKE ''JABUKE U ŠLAFORKU'': Bolju poslasticu nećete naći - domaćice obavezno zapisujte
Neko ih zovu jabuke u šlafroku, neko pohovane palačinke, a mi jednostavno jabuke u palačinki jer to u stvari i jesu
Krugovi tankih mirisnih jabuka u testu palačinki koje se prži. Pa kad se odozgo doda zamirisana vanila ili možda kugla sladoleda desert postaje neodoljiv, a ukus nezaboravan. Probajte i recept šaljite dalje!
Potrebno je:
- 2 veće jabuke
- 150-200 gr brašna
- 2 jaja
- 250 ml. mleka
- malo soli
- ulja

Priprema:
Jabuke oljuštiti izvaditi sredinu sa koščicama i iseći na tanje krugove. Razbiti jaja, dodati mleko i brašno kao i malo soli i ulja i umutiti malo gušće testo nego za palačinke.
Ugrejemo ulje u šerpi a jabuke spuštamo u testo vadimo kašikom i pržimo u ulju da porumeni sa obe strane . Po želji može odozgo prah šećer zamirisan vanilom.
BONUS VIDEO
(Espreso/krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!